Hannah tar mastergrad i dirigering ved Fakultetet for utøvende kunstfag

- Min drøm er å gjøre en forskjell innenfor likestilling i kulturmiljøet.

Publisert Sist oppdatert
Hannah Howard Andresen masterstudent i dirigering
Foto: Martin Søby
  • Navn og alder: Hannah Howard Andresen, 26 år
  • Hjemsted: Jeg er opprinnelig fra Danmark
  • Dette studerer jeg nå: Jeg tar for øyeblikket to mastergrader. En i dirigering ved fakultetet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger og en i kjønnsstudier ved Universitetet i Oslo

6 kjappe spørsmål:

Jeg studerer Master i dirigering fordi:

Jeg ønsket å studere under professor Bjarte Engeset og Morten Schjelderup Wensberg, som begge er fantastiske. Jeg kan sterkt anbefale andre dirigentstudenter å studere under dem.

Hvordan er studiehverdagen på Master i musikk?

Hoveddelen består av partiturlesning, dirigering av musikere fra SSO (Stavanger symfoniorkester) eller studenter fra universitetet og lytte til prøver. Jeg skal også undervise bachelorstudenter i faget ensembleledelse, så det blir også en del av hverdagen min her på universitetet. Ellers har jeg fag som for eksempel oppføringspraksis, hvor hovedfokuset er forholdet mellom notasjon og klingende tekst gjennom skiftende epoker og idealer. Studiehverdagen min  involverer også mye skriving på masteroppgaven min i kjønnsstudier, der jeg utforsker dirigenter og likestilling. I forbindelse med dette deltar jeg i debatter om kjønn og musikk knyttet til oppgaven min. I tillegg er jeg en del av Female Leadership Academy, som også fyller studiehverdagen min med inspirerende forelesninger og workshops. 

Jeg ønsket å studere under professor Bjarte Engeset og Morten Schjelderup Wensberg, som begge er fantastiske! 

Hannah Howard Andersen , masterstudent
Hannah Howard Andresen masterstudent i dirigering
Foto: Martin Søby

Dette er min drømmejobb:

Min drøm er å gjøre en forskjell innenfor likestilling i kulturmiljøet. Det trengs, og min lidenskap for dette er stor. Dessuten drømmer jeg om å skrive en doktorgrad der jeg kan fortsette å ha dirigering og kjønnsforskning som mitt fokus og jobb.

Mitt favorittsted på campus Bjergsted:

Mitt favorittsted på campus Bjergsted er biblioteket. Jeg elsker å være omgitt av bøker og noter. Det får meg til å slappe av og gir meg alltid inspirasjon til noe nytt å lære. 

Dette liker jeg å gjøre på fritiden:

Være i mitt sommerhus på Sjællands Odde med familie og venner, og diskutere massevis av feministisk filosofi. Når jeg er ute og reiser og har tid til overs, utforsker jeg byens kultur ved å besøke museer, nyte naturen og oppleve konserter.  

Dette er mine tre beste råd til dagens søkere:

  • Forbered deg instinktivt og hardt i mange måneder
  • Du er rå, husk det!
  • Besøk campus på forhånd før audition og møt lærerne hvis det er mulig

Bli kjent med fakultetet

Master i utøvende musikk

Her kan du søke til studiet

Våre studier

Fakultet for utøvende kunstfag

Ansatte

Fakultet for utøvende kunstfag

Dirigentseksjonen

Bli kjent med fagmiljøet