Journaliststudent Tomine vil bli kosmoreporter

Journaliststudent Tomine sin drømmejobb er muligens i verdensrommet, kanskje hun blir kosmosreporter?

Published Sist oppdatert
Tomine Walmsness, journaliststudent
  • Navn og alder: Tomine Walmsness, 23 år
  • Hjemsted: Tønsberg
  • Her bor jeg i Stavanger: Jeg bor i en liten studioleilighet i Stavanger sentrum.
  • Dette studerer jeg nå: Journalistikk bachelor

Jeg studerer journalistikk fordi:

Jeg skulle ønske det var journalist jeg svarte da mamma spurte seks år gamle Tomine: "hva vil du bli når du blir stor?". Men det var det ikke, jeg hadde nemlig lyst til å bli alt fra veterinær, til advokat, etterforsker og astronaut. Altså er jeg en person med mange interesser, i tillegg til å være nysgjerrig på alle kriker og kroker av arbeidslivet. Og nettopp derfor tror jeg dette studiet er perfekt for meg. For en av de mest interessante sidene av journalistikken, og media generelt, er at det så og si er ingen grenser for hva en kreativ og undrende student kan ende opp med å gjøre.  

I likhet med meg var det flere i min klasse som søkte seg til studiet ganske så tilfeldig. Noen klarte å søke feil, andre vil bli Christine Dancke 2.0 og så er det dem som "bare ville starte på noe". Til felles har vi alle at vi er en gjeng åpne, nysgjerrige og iderike mennesker, på vei inn i et yrke som stadig er i endring. 

Dette er mitt beste studietips:

  1. Fjern distraksjoner.
  2. Få unnagjort ting du MÅ gjøre før du starter å lese. Følelsen av at du "skal" noe kan gjøre deg ekstra stressa.
  3. Hør på soundtracket til Blue Planet, og invester heller i et headset med støyreduksjon, enn en fancy pc. 
  4. Test ut å studere både med og uten medstudenter, det er helt normalt at ikke begge funker like optimalt. Så gå for det minst stressende alternativet.

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS: 

Jeg ble først og fremst kjent med medstudenter gjennom Fadderuken, der møtte jeg mennesker som fremdeles er en stor del av livet mitt. Det er verdt å nevne at studieløpet på journalistikk involverer mye samarbeid, som jeg mener kanskje er den beste måtene å bli kjent med nye mennesker på. I tillegg møtte jeg folk fra andre studier ved å engasjere meg utenfor medielinja. Jobben som redaktør for studentmediene og frivillig arbeid på Tappetårnet, studentbaren på campus, har i stor grad vært med på å utvide den sosiale horisonten min. 

Dette liker jeg å gjøre i fritiden: 

Som regel finner du meg enten med venner, på løpetur eller skrivende på tastaturet. Om en ser bort fra hverdagen, blir jeg stadig dratt mot ukjente ting og elsker å oppleve verden utenfor Norge. 

Dette er typisk Stavanger:

Regn, neida, men joda, det regner mye her i Stavanger. Likevel, er det en by som får deg til å glemme været så er det denne. Her finner du folk ute i gatene, på tur i fjellet eller surfende på bølgene om det så bøtter ned. I disse dager hvor resing ikke er like gjennomførbart, er det et plaster på såret at en fjelltur i Alpene, stranddag på Hawaii og utforsking av europeiske smågater er like innen rekkevidde. Om man myser litt. 

Dette er min drømmejobb:

Mulig en klisje, men jeg føler oppriktig at min drømmejobb ikke eksisterer ennå. Om det så er en jobb jeg kommer til å skape selv eller det er en jobb dagens verden ikke har behov for ennå. Uansett håper jeg at jeg bidrar til å skape mer forståelse, toleranse og respekt rundt diverse deler av samfunnet. Og at jeg ikke jobber med noe fordi jeg må, men fordi jeg vil. Når det er sagt, hadde vært vanvittig kult å bli astronaut, da.