Maja gir deg lokale nyheter i hele sommer

For morgenfuglen Maja passer det perfekt å tilbringe sommeren på jobb som journalist for NRK Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Ung kvinne med sort hår i hestehale ikledd boblevest og grønn refleksvest, med vernebriller og blå hjelm på hodet, holder en blå mikrofon fra NRK og ser rett inn i kamera. Foto.
Maja Johanne Sandbekklien Mathisen har sommerjobb som journalist i NRK Rogaland. Foto: privat.
  • Navn: Maja Johanne Sandbekklien Mathisen.
  • Studieprogram: bachelor i journalistikk, ferdig med andre året.
  • Sommerjobb: journalist hos NRK Rogaland.

Hei Maja, hva gjør du i sommer?

Jeg har fått sommerjobb i NRK Rogaland. Jeg har vært så heldig å få jobbe der ett år allerede som tilkallingsvikar, så det var hyggelig å komme tilbake til kjente kolleger og morsomme arbeidsoppgaver.

Hvordan fikk du sommerjobben?

Nå jeg fikk den, hadde jeg allerede jobbet der i ett år, men jeg søkte på sommerjobben på vanlig vis for å få være der i hele sommer, og det fikk jeg.

Hvordan er arbeidsdagen din?

Det er en variert hverdag, med TV, radio og skrivende nyheter. Noen dager er jeg oppe på jobb klokken fem, mens andre dager er jeg ikke på jobb før på kvelden.

Dagen begynner med at jeg kommer på jobb og tar en kaffe med de andre. Så har vi sommermorgenmøte hvor vi planlegger dagen og evaluerer tidligere dager, før vi setter i gang med arbeidsoppgaver, som er forskjellige fra dag til dag. Noen dager leser jeg nyheter på radioen, andre dager skriver jeg egne saker og er ute på oppdrag. Vi møtes for lunsj i elleve-tolvtiden og jobber på til klokken fire.

Det varierer hvordan vi finner sakene – noen dager er det masse tips og mye å ta tak i ­– da er blokka full før jeg kommer på jobb. Andre dager er jeg nødt til å få ting til å skje selv og komme opp med egne saker som jeg tenker hadde vært interessant å lese om. Hva som styrer planen for dagen, varierer veldig.  

Hva liker du best med sommerjobben din?

Det er så mye! Men jeg liker godt den varierte hverdagen. Det er veldig kjekt å være tidlig på noen dager og jobbe kveld andre dager. Arbeidsdagene er så forskjellige i de ulike vaktene, så du får aldri tid til å kjede deg eller bli for vant med oppgavene, fordi du gjør noe nytt hver dag. Det er et utrolig fint arbeidsmiljø her, så det ordentlig hyggelig å være på jobb.

Får du nytte av studieprogrammet ditt i jobben?

Absolutt - det går hand i hånd. Jeg merket at så fort jeg begynte å jobbe med journalistikk, gikk også læringskurven på skolen oppover, fordi jeg da skjønte mer hva det var snakk om etter å ha erfart det selv. Jeg klarte å skjønne mer av pensum fordi det ga mening ut ifra det jeg selv erfarte.

Jeg synes absolutt studiet ga et godt grunnlag for å komme ut i jobb. Jeg begynte i NRK da jeg gikk på første året – så studiet var nytt for meg også, men jeg følte jeg hadde fått grunnlag til å skjønne hva det gikk i.

Blir det litt ferie på deg i sommer, da?

Nei, men jeg skal på utveksling til Hawaii til høsten, så det blir jo litt ferie. Nå sparer jeg bare penger til det. Det er en stor gulrot på slutten av en jobbsommer! Når er det man drar dit liksom!? Jeg gleder meg!

Hva er drømmejobben din etter endt utdanning?

Det må være noe innenfor radio. Jeg elsker å bable og prate om aktuelle ting og å reflektere over ting. Jeg elsker musikk også, så jeg føler det hadde vært en jobb som passer meg bra. Jeg liker å være tidlig oppe om morgenen også, så morgenradio hadde vært veldig bra!

Studietilbud mediefag