Praksis i NRK

Mediastudent Nanna lurer på om hun ikke blir regissør en dag.

Publisert Sist oppdatert
Nanna Aanderud-Larsen, fjernsyn- og multimedia
  • Navn og alder: Nanna Aanderud-Larsen, 22 år
  • Hjemsted: Sandefjord
  • Her bor jeg i Stavanger: I hybel rett ved Madla Amfi. Madla er et supert sted å bo som student! Du har kjøpesenter, dagligvarebutikk, søndagsbutikk, Sats, Dominos, The Shack, Sabi Sushi med mer like i nærheten. I tillegg går buss til sentrum og UiS forbi området ofte, og den tar 3 minutter  til skolen og 9 minutter til sentrum. Ikke dumt!
  • Jeg studerer: Bachelor i Fjernsyns og multimedieproduksjon, jeg går tredje året.

Jeg studerer fjernsyns og multimedieproduksjon fordi:

Planen var å bli geolog, men i løpet av friåret mitt innså jeg at mediebransjen passet meg mye bedre. Innen TV og medieproduksjon har du så utrolig mange ulike veier du kan gå etter endt studieløp, og det synes jeg er veldig spennende.

I tillegg er jeg veldig glad i teamwork og "teamspirit". Dette er en stor del av studiehverdagen min, og det vil det også bli når jeg etter hvert kommer meg ut i bransjen.

Mitt favorittemne er:

Jeg trivdes veldig godt i praksisperioden. Der fikk jeg et innblikk i hvilke arbeidssituasjoner jeg kan forvente, og begynte å glede meg veldig til å søke jobb. Jeg var i praksis i NRK og møtte sykt mange kule folk, jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å gå denne veien. Følelsen av å ha produsert noe kult sammen med andre dyktige mennesker, er en så god følelse!

Dette er mitt beste studietips:

Engasjer deg! UiS har mange ulike studentorganisasjoner for enhver smak; alt fra idrett og surf til sjakk og politikk. Her er det bare å lete til du finner miljøet som passer deg, eller finnes det kanskje noe du ikke har testa ut før? Et miljø utenfor studiet har vært gull verdt for meg hvertfall.

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

Det begynte som for mange andre i fadderuka. Etter hvert engasjerte jeg meg tidlig i ulike studentorganisasjoner, og deltok på mange arrangementer i regi av dem (quiz, temafester osv). Studietiden blir hva man gjør den til, så her er det bare å hoppe i det og kose seg! Jeg er styremedlem i Mauka Makai, som er en møteplass for studenter på tvers av linjer som ønsker en mer aktiv studiehverdag. Vi surfer, klatrer og går på fjellturer, det er kjempegøy!
"In medias res" er linjeforeningen til mediastudenter, her er det mange sosiale og faglige arrangementer - du gjør smart å bli med her også, med andre ord.

Dette liker jeg å gjøre i fritiden: 

Være engasjert i studentmiljøet, gå turer, trene, se film, tegne, male, lese.. Lista er lang, hehe.

Dette er min drømmejobb:

Jeg har ingen spesifikk drømmejobb som jeg kan se for meg. Det jeg drømmer om er at jeg får en jobb der jeg føler jeg bidrar til noe positivt, og at jeg er omringet av et team som løfter meg opp og inspirerer. Innspillingsleder virker gøy, eller kanskje jeg ender opp som regissør en vakker dag?