Ansatte klassisk orgel og cembalo

Her finner du en oversikt over alle ansatte i seksjon for klassisk orgel og cembalo.

Published Endret
Lærer orgel
Hovedinstrument orgel

Vidar Vikøren er ansatt som hovedinstrumentlærer i orgel. Vidar Vikøren har sin kirkemusikalske utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han har vært fransk statsstipendiat ved musikkonservatoriet i Strasbourg, der han studerte med professor Daniel Roth, og han har hatt studieopphold ved Nord-Deutsche Orgelakademie hos professor Harald Vogel. Han har også studert med Jacques van Oortmerssen ved musikkhøgskolen i Gøteborg. Vidar Vikøren er også cand. phil. i musikkologi fra universitetet i Oslo, og har doktorgrad (Ph.D.) i musikalsk gestaltning fra universitetet i Gøteborg. Her kan du lese mer om Vidar Vikøren.

Førsteamanuensis i orgel
51834043
Fakultet for utøvende kunstfag
Avdeling for klassisk musikk
Lærer orgel
Hovedinstrument orgel

Nils Henrik Asheim er ansatt som professor II og underviser i orgel samt kreative fag. Nils Henrik er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og ved Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Han er en anerkjent komponist og improvisatør, og har siden 2012 vært ansatt som organist i Stavanger konserthus. I Stavanger har han også vært foregangsperson for opprettelsen og utviklingen av Tou Scene fra 2001. Asheim har bak seg en rekke CD-utgivelser med egen musikk og ulike samarbeidsprosjekter. Han har mottatt flere priser, bl.a. Nordisk Råds Musikkpris og to Spellemannspriser. www.nilshenrikasheim.no Her kan du lese mer om Nils Henrik Asheim.

Professor II i komposisjon og kirkemusikk
Fakultet for utøvende kunstfag
Avdeling for klassisk musikk
Lærer cembalo
Hovedinstrument cembalo

Ghislain Marie Gourvennec er ansatt som hovedinstrumentlærer i cembalo. Ghislain Gourvennec arbeider som kantor i Stokka kirke i Stavanger, som frilans og som universitetslektor ved Fakultet for utøvende kunstfag (UiS), og i tillegg til å undervise orgel ved Stavanger kulturskole. Han har sin diplomutdannelse fra Norge og Frankrike (Conservatoire National de Region de St Maur-des-Fossés og Universitetet i Stavanger). Mer informasjon: www.gourvennec.org Her kan du lese mer om Ghislain Marie Gourvennec.

Universitetslektor i cembalo
Fakultet for utøvende kunstfag
Avdeling for klassisk musikk

Les mer ...

Orgelseksjonen

Tilbake til orgelseksjonen

Studier

ved Fakultet for utøvende kunstfag