Møt dirigentstudenten Julie

- En følelse av å være en del av et stort kollegium! Slik beskriver Julie Røssland studiemiljøet på Bachelor i utøvende musikk.

Published Endret
Brukes kun til alumniportrett - konsertbilde
Fotograf: Jon Bonde Eriksen
  • Navn og alder: Julie Røssland, 22 år
  • Hjemsted: Voss
  • Her bor jeg i Stavanger: Studentbolig rett ved parken
  • Dette studerer jeg nå: Bachelor i utøvende musikk, dirigering

Jeg studerer Bachelor i utøvende musikk fordi?

Jeg har et ønske om å jobbe i det profesjonelle musikklivet. Utøvende studie i musikk skiller seg fra andre studier, med tanke på formålet. Vi er ikke studenter bare for å ta en grad, men for å få erfaring og kunnskap som utøver. Dette vil hjelpe oss i arbeidslivet.

Dette er min drømmejobb?

Å kunne leve av musikken. Jeg ønsker å være frilanser i Norge og utlandet.

Hvordan er studiehverdagen på Bachelor i utøvende musikk?

Det er kort og greit helt topp! Jeg har stortrives i alle årene jeg har gått her. Som musikkstudent får en et skreddersydd studium hvor det er stort fokus på individet.

Hvordan er studentmiljøet på Bachelor i utøvende musikk og hvordan ble du kjent med dine medstudenter?

Vil si at det er et godt miljø. Alle er vennlige og selv om man ikke kjenner alle personlig så sier man hei. Jeg har en følelse av å være en del av et stort kollegium.

Dette er mitt beste studietips:

Så tidlig så mulig lage seg rutiner. Det er det viktigste. Ha tidsrammer slik at man føler at man må være et sted til en hver tid. Det handler ikke om å gjøre det samme hver dag, men kjenne på en plikt ovenfor seg selv om å holde seg til planen. Skill mellom studietid og egentid!

Mine favorittaktiviteter på Campus Bjergsted er?

Å henge på biblioteket - gjerne sammen med studiekamerater. Av og til blir det kanskje litt for god stemning på biblioteket, men vi får stort sett alltid gjort det vi skal.

Dette er typisk Stavanger:

Seine busser. Været! (Det er bare hjemmekoselig, en gang vestlending - alltid vestlending) Konserthuset og egentlig Bjergstedparken i seg selv. Nærhet til kulturliv.

Dette liker jeg å gjøre på fritiden:

Jeg har liten fritid, men det er fordi jeg er så glad i det jeg driver med at mye av tiden min går til jobben og studiet.

Les mer...

Bachelor i utøvende musikk

Her kan du søke til studiet

Våre studier

Fakultet for utøvende kunstfag

Ansatte

Fakultet for utøvende kunstfag

Dirigering

Bli kjent med fagmiljøet