Møt musikkstudenten Eivor

- Jeg liker veldig godt at campus Bjergsted ligger i en park. Jeg kan gå en tur, ha piknik, eller bare se på plantene og fuglene gjennom vinduet på øverommet. Slik beskriver Eivor Engeset sin favorittaktivitet på campus Bjergsted.

Published Sist oppdatert

Brukes kun til alumniportrett - bilde av student
  • Navn og alder: Eivor Engeset, 20 år
  • Hjemsted: Larvik
  • Her bor jeg i Stavanger: Bjergsted
  • Dette studerer jeg nå: Bachelor i utøvende musikk, klassisk fløyte
Jeg studerer Bachelor i utøvende musikk fordi:

Jeg vil lære meg det som trengs for å kunne uttrykke meg selv gjennom musikken – si det som ikke er mulig å si med ord.

Dette er min drømmejobb:

Akkurat nå er jeg i en tankeprosess rundt hva jeg vil jobbe som. Utgangspunktet mitt har lenge vært at jeg skal undervise, så for nå er det svaret mitt.

Hvordan er studiehverdagen på Bachelor i utøvende musikk?

En vanlig undervisningsuke for meg består av egenøving, kammermusikk, kompetime, fløytetime, treblåsseminar (hvor treblåsstudentene spiller for hverandre og en av lærerne og får tilbakemelding), teoriundervisning 3-4 ganger i uka i tillegg til pensumlesing og oppgaver.
I prosjektukene er det ingen vanlig undervisning. I stedet er det, som navnet sier, prosjekt. For blåse- og slagverkstudentene er det ofte korps, og det er også noen orkesterprosjekter med stryk ila året. Prosjektene er ulike fra år til år, selv om flere av ukene har faste rammer (men ulikt repertoar). Prosjektukene er en fin måte å bli kjent på tvers av instrument(gruppe) og trinn og det er veldig gøy å jobbe mot en konsert sammen.

Hvordan er studentmiljøet på Bachelor i utøvende musikk og hvordan ble du kjent med dine medstudenter?

Vi har et godt studentmiljø! Som ny student var småpraten i pausene i teoriundervisningen, og ikke minst lunsjen etterpå, en veldig naturlig måte å bli kjent med medstudenter på. Det er der jeg kjenner mest på at jeg er en del av en klasse. Men det er jo mange flotte folk utenfor klassen også! Prosjektukene (og festene etter konsertene), kantina og de ulike sitteplassene rundt omkring er gode steder å bli kjent med flere. På vei til øverommet utveksles det mange smil og hei!

Dette er mitt beste studietips:

Det er ikke det mest kreative studietipset, men det er et godt et: Pomodoroteknikk. Hvis jeg ikke er motivert for å lese pensum, setter jeg på en tidtaker på 25 minutter og bare begynner å lese. Når alarmen ringer tar jeg fem velfortjente minutters pause (helst ikke mobil!), før jeg igjen begynner å lese. Når jeg først har kommet inn i lesestoffet går det lettere, og med litt pause tar jeg vare på konsentrasjonen min. Du kan velge hvor mange minutters arbeid mot minutters pause som passer deg best. Det funker også bra på øverommet.

Mine favorittaktiviteter på campus Bjergsted er:

Jeg liker veldig godt at campus Bjergsted ligger i en park. Jeg kan gå en tur, ha piknik, eller bare se på plantene og fuglene gjennom vinduet på øverommet. Ellers sitter jeg gjerne på biblioteket, det er mange forskjellige sitteplasser, både for å jobbe og for å slappe av.

Dette er typisk Stavanger:

Som østlending er dette et obligatorisk svar: vær. Det regner ofte i Stavanger, og vinden kan man heller ikke se bort ifra (med mindre man er Siddis eller Jærbu, kanskje). Heldigvis varierer det ganske mye i løpet av en dag, så du kan alltid håpe på oppholdsvær før du skal et sted. Og siden byen ligger langs kysten, blir det heller ikke så kaldt. Man venner seg til Stavangerværet. (Invester i gode vanntette sko).

Dette liker jeg å gjøre på fritiden:

Jeg gikk fra å ha fløyte som den store, ene hobbyen til å studere fløyte. Så nå har jeg ikke egentlig noen hobby lenger, selv om jeg er på leting. Jeg har mye jeg liker å gjøre, som å gå tur og utforske Stavanger, lage mat, spille spill eller dra på konserter – enten alene eller med venner.

Les mer...