Møt musikkstudenten Simen

- Hent masse inspirasjon fra andre, men ikke sammenlign deg selv med dem. Et godt studietips fra Simen Amundrud.

Published Sist oppdatert

Brukes kun til alumniportrett - bilde av student
Fotograf: Sondre Oldereide Michaelsen
  • Navn og alder: Simen Amundrud, 24 år
  • Hjemsted: Stavanger
  • Her bor jeg i Stavanger: Stavanger
  • Dette studerer jeg nå: Bachelor i utøvende musikk, jazz slagverk
Jeg studerer Bachelor i utøvende musikk fordi?

Jeg har alltid hatt stor interesse for musikk og ikke minst vært glad i å øve, og jeg synes det å lære noe nytt er veldig gøy og spennende. Bachelor i utøvende musikk er et studie som har gitt meg muligheten til å dyrke denne interessen videre, i tillegg til at jeg har blitt kjent med mange andre likesinnede som i løpet av studietiden har blitt til både bra bandkamerater og gode venner.

Dette er min drømmejobb?

Jeg har definitivt en drøm om å leve av å spille musikk. Å reise rundt og spille for folk er noe jeg synes er utrolig gøy og givende og om jeg kan livnære meg av det hadde ingenting vært bedre! I tillegg er jeg veldig glad i studiojobbing og har nok en ambisjon om å prøve meg mer bak spakene etter hvert.

Hvordan er studiehverdagen på Bachelor i utøvende musikk?

Studiehverdagen er som regel nokså hektisk med mye som skal skje og gjøres. Det blir som oftest til en god blanding av undervisning, bandøvinger, workshops, egenøving, låtskriving, lunsj og sjakk. Det som er fint med å studere utøvende musikk er at det ikke er så voldsomt mange undervisningstimer i uka, så man får mye frihet til å styre tiden sin selv så man kan fokusere på egne prosjekter.

Hvordan er studentmiljøet på Bachelor i utøvende musikk og hvordan ble du kjent med dine medstudenter?

Jeg synes studentmiljøet er helt supert! Jeg ble kjent med de fleste i løpet av fadderuka og turen til Voss i førsteklasse. Jeg husker også at jeg ble mye bedre kjent med en gjeng fra klassen min da vi var åpningsband på jam i fadderuka.

Dette er mitt beste studietips:

Hent masse inspirasjon fra andre, men ikke sammenlign deg selv med dem. Det er bedre å sammenligne seg med seg selv, og prøve å forbedre seg, enn å gå rundt å tenke at man er dårlig fordi man ikke er like god som andre. Da kan man heller bruke tiden sin på å tenke på noe annet!

Mine favorittaktiviteter på Campus Bjergsted er?

Spille sjakk i kantina og å ta en luftetur i parken mellom øvinger og undervisning.

Dette er typisk Stavanger:

Alt for store måker i byen, HHOSPV (halvt horn med ost, skinke, piffi, varmt) og at det ikke regner så mye som folk skal ha det til.

Dette liker jeg å gjøre på fritiden:

Gå på konserter, spille i rockeband, se tv-serier og game.

Les mer...