Møt musikkstudenten Tara

- Travel og trivelig! Slik beskriver Tara Tjemsland Lillebø sin studiehverdag på Bachelor i utøvende musikk.

Published Endret

Brukes kun til alumniportrett - bilde av student
  • Navn og alder: Tara Tjemsland Lillebø, 23 år
  • Hjemsted: Grünerløkka, Oslo
  • Her bor jeg nå: Bjergsted, Stavanger
  • Dette studerer jeg nå: Bachelor i utøvende musikk, jazz vokal
Jeg studerer Bachelor i utøvende musikk fordi?

Jeg har drevet med musikk hele livet. Da utdanning og videreutdanning etter vgs sto på døra, var det et vanskelig valg. Jeg vurderte sykepleie, administrasjon og ledelse, psykologi, militæret ol. Men etter et år på musikk folkehøyskole (Toneheim), var det intet annet enn musikk som lenger var aktuelt. Så jeg søkte på det og, og var heldig å kom inn, så da klarte jeg ikke takke nei :).

Dette er min drømmejobb?

Min drømmejobb er å støtte andre musikere og kunstutøvere. I en eller annen form for administrasjon og ledelse. Jeg fikk prøve meg en kort periode som manager blant annet, og følte meg veldig hjemme. Mer hjemme enn jeg tror jeg ville kjent på hvis jeg hadde satset på (for eksempel) sykepleie. Ved at jeg har utøvende erfaring selv, håper jeg at det vil hjelpe meg i å bistå for andre utøvere som vil satse fulltid på utøvende virksomhet.

Hvordan er studiehverdagen på Bachelor i utøvende musikk?

Den er travel og trivelig. Jeg er heldig å få være med på en del prosjekter, så får fullt timeplanen min med masse spennende ting å jobbe mot. Så i bunn består det av å øve noen timer om dagen, enten på egne tekniske ting eller mot prosjekter. I tillegg blir det litt kontorarbeid og jobb. Den består også av noe form for trening, gjerne noen konserter hvis man har råd, og sosiale ting med medstudentene.

Hvordan er studentmiljøet på Bachelor i utøvende musikk og hvordan ble du kjent med dine medstudenter?

Jeg synes miljøet er veldig bra. Det er ganske varierende basert på hvilke studenter som er på fakultetet fra år til år. Det gjør at man blir kjent med, og får spille med masse forskjellige mennesker, som jeg synes er inspirerende. Jeg ble kjent med de fleste, ved å enten spille sammen, arrangere fester for fakultetet eller generelt engasjere seg i det som myldrer rundt en.

Dette er mitt beste studietips?

Vær passe tålmodig, og passe streng med deg selv. Det er fremdeles en øvingssak for meg å finne riktig balanse mellom å være streng med seg selv, og gi seg selv rom.

Mine favoritt aktiviteter på campus Bjergsted er?

Få med seg det de andre studentene på klassisk eller dans driver med, hvis timeplanen tillater det. 2. Spille med folk. 3. øve/benytte med av skolens fasiliteter. Det er mange kunnskapsrike medstudenter å lære av.

Dette er typisk Stavanger?

Regn. Haha, eller grå himmel og sjenert engasjement. Man må kanskje lete litt for å finne ut av hva byen har å by på, men når man først oppdager det, blir man oftere imponert, enn skuffa. Og det er mye å oppdage! :).

Dette liker jeg å gjøre på fritiden?

Jeg liker å jobbe, eller svømme, klatre, dra ut å være sosial, oppdage ny musikk, gå på konserter, lage mat og drikke, nørde småting, eller rett og slett slappe av :).

Les mer..

Bachelor i utøvende musikk

Her kan du søke til studiet

Våre studier

Fakultet for utøvende kunstfag

Ansatte

Fakultet for utøvende kunstfag

Jazzseksjonen

Bli kjent med fagmiljøet