Toppjobb i Lyse

– Det jeg satte størst pris på var nærheten studiet hadde til arbeidslivet, sier Svein Grude (32). Alumnien er konserncontroller i Lyse.

Published Sist oppdatert

Svein Grude ser tilbake på fem interessante og krevende studieår på UiS. Foto: Lyse

Fakta

Navn: Svein Grude
Alder: 32 år
Utdanning UiS: Master i Industriell Økonomi med fordypning i prosjektledelse og risikoanalyse. Bachelorgrad i ingeniørfag, data. Jeg har i etterkant utdannet meg som autorisert finansanalytiker (AFA) ved NHH (Norges Handelshøgskole).
Yrke: Konserncontroller
Arbeidsgiver: Lyse

Hvorfor valgte du dette studiet ved Universitetet i Stavanger?

Jeg ønsket å kombinere min interesse for matematikk og IT med økonomi og finans. Studiet gav meg en god kombinasjon av disse bransjeuavhengige fagene. Denne kombinasjonen har vært fordelaktig for min karriere.

Hva husker du best fra studietiden din ved UiS?

Jeg ser tilbake på fem interessante og krevende år på UiS med gode forelesere og kjekke medstudenter. Det jeg satte størst pris på var nærheten studiet hadde til arbeidslivet, og jeg skrev både min bachelor- og masteroppgave for virksomheter som gav meg ekstra innsikt og læring.

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Har i stor grad fått bruk for de fleste delene av studiet i arbeidslivet. Jeg har brukt erfaringen fra de fleste fag i ulike faser i jobbene jeg har hatt etter endt studie. Den viktigste læringen fra studiet er evnen til å sette seg inn i nye fag og problemstillinger raskt.

Hva liker du best med jobben din?

Jobben min er veldig variert, men jeg trives med kombinasjonen av rutinebaserte og prosjektbaserte oppgaver. I min nåværende jobb er den største delen av oppgavene prosjektbaserte, mens de rutinebaserte oppgavene utgjør rundt 30-40 prosent av tiden min. Faglig krevende oppgaver i kombinasjon med en virksomhet som er i vekst, gjør at ingen hverdager er like.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

  • Velg fag du har interesse av. Fag du liker, vil du gjøre det bedre i
  • Kombiner studie med jobb, uavhengig av om den er relevant eller ikke for fremtidig karriere
  • Vær aktiv og bygg nettverk

Vil du vite mer?