Vil jobbe med strategi og ledelse

Økonomistudent Marie liker best de administrerende fagene som international business, markedsføring og strategi.

Published Endret
Marie Eidsvåg, studentambassadør økonomi
  • Navn og alder: Marie Eidsvåg, 23 år
  • Hjemsted: Bergen
  • Her bor jeg i Stavanger: Midt i Stavanger sentrum! Jeg bor i kollektiv sammen med 3 andre jenter. Ingen av oss kjente hverandre fra før men vi stortrives sammen. Jeg ville absolutt anbefalt å bo i sentrum. Alt er så sentralt, og det går busser hele tiden til skolen. 

Dette studerer jeg nå:

Bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg visste ikke helt hva jeg ville bli, og dette studiet åpner dørene for alle slags muligheter.

Mitt favorittemne er:

Jeg liker best de administrerende fagene som international business, markedsføring og strategi. Det er disse områdene jeg interesserer meg mest for innen økonomi og har lyst å jobbe med når jeg er ferdig utdannet.

Dette er mitt beste studietips:

Ta pauser! Det går fint å ha det gøy i blant også.

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

Jeg ble med i ulike studentorganisasjoner. Jeg var blant annet med i Fadderstyret i 2018. Jeg ble med i Fadderstyret mitt første år. Jeg fikk meg ingen nære venner fra faddergruppen min, så jeg ville utvide vennekretsen med å bli med i noe. Året etter ble jeg med i Econa, og etter det ble jeg med i Tappetårnet. Alt dette var fordi jeg ville være mer sosial, i tillegg til at det ikke ser så dumt ut på CV-en. Per dags dato er jeg leder i Econa og prosjektleder i Tappetårnet, og trives veldig godt med begge deler! Jeg er også i studieprogramutvalget for Økonomi og administrasjon Bachelor. 

Dette liker jeg å gjøre i fritiden:

Være med venner, dra ut, se serier og filmer.

Dette er typisk Stavanger:

Vind, "hekkan" og Beverly !

Dette er min drømmejobb:

Jeg vil jobbe internasjonalt. Om jeg må flytte til et nytt land er ikke det noe problem. Jeg syntes ledelse og strategi er veldig interessant, så noe innenfor det kanskje. Jeg tenker å ta master i økonomi og administrasjon, så etter det får jeg muligens et klarere bilde på hva jeg vil! 

Framtidens yrker: Samspillsøkonom