Hopp til hovedinnhold

Bodil Bø er Årets sykepleierleder i Rogaland

Inspirator, motivator og kulturbærer for god sykepleie. Anerkjenner innovasjon. Forkjemper for kvalitet i utdanningen. Enestående arbeidskapasitet. Dette er noen av egenskapene som kjennetegner Årets sykepleierleder i Rogaland.

Publisert: Endret:

Lite ante studielederen for bachelorutdanningen om hva som skulle skje når NSF Rogalands lederduo Aud H. Riise og Siri Rugland Ree troppet opp ved Universitetet i Stavanger ved lunsjtider på den internasjonale sykepleierdagen 12. mai.

Prisutdeler og prisvinner med selve prisen, blomster og et maleri.
Aud H. Riise fra NSF Rogaland delte ut prisen til Bodil Bø. Foto: Eigil Kloster Osmundsen

At tre av hennes kollegaer hadde foreslått for fylkesstyret at akkurat Bodil Bø var den som burde bli tildelt prisen som Årets sykepleierleder i Rogaland, var hun også uvitende om.

Lite forstod hun derfor når hun ankom et møte hun hadde blitt kalt inn til - og ble møtt med et 40-talls kollegaer som med stående applaus dannet æresgarde når hun skulle motta prisen. Det er visstnok sjelden betegnelse «bli satt ut» passer på Bodil Bø – men denne gangen var det ganske så beskrivende.

- Jeg er svært glad og svært takknemlig. Og jeg hadde aldri vunnet denne prisen om det ikke var for alle dere, sa prisvinneren når hun fikk summet seg litt.

Stort hjerte - stort engasjement

Forslagsstillerne Kristine H. Aamodt, Marie Undheim og Torunn Sømme beskriver Bodil Bø som en leder med høyt engasjement for sykepleiefaget lokalt og internasjonalt.

Kvinnelig prisvinner foran jublende forsamling.
Bodil Bø ble mildt sagt overrasket da hun ble møtt av en jublende forsamling. Foto: Eigil Kloster Osmundsen

-Bodil har et stort hjerte og engasjement for sykepleierutdanningen, og et ønske om stadig å forbedre utdanningen i Stavanger. Hun har en åpen dør og er tilgjengelig for studenter og kollegaer. Hun verdsetter, motiverer og anerkjenner innovasjon, dette er superlativer forslagsstillerne bruker for å beskrive sin leder.

Videre fremhever forslagsstillerne hennes tilgjengelighet og vilje til å involvere ansatte og studenter:

- Hun viser stor glede i å drive med utdanning, motiverer kollegaer, heier på studenter og gir stadig uttrykk for «hvor heldige er ikke vi som får ha denne jobben». Bodil har en enestående arbeidskapasitet, legger egne behov til side og ivaretar og støtter sine kollegaer, skriver de videre.

Kvalitet i alle ledd

Bodil’s arbeid som forkjemper for kvalitet i utdanningen er en rød tråd i nominasjonen. Kvalitet i studieprogrammet gir kvalitativt gode sykepleiere som sikrer god pasientsikkerhet og en faglig forsvarlig tjeneste.

Person som holder tale foran prisvinner med kake i bakgrunnen.
Etter begrunnelse for tildeling av prisen ble det servert kake. Foto: Eigil Kloster Osmundsen

Prisvinnerens rolle som bindeledd mellom kollegaer, hennes kontaktflate med praksisfeltet og hennes tydelige argumentasjon for kvalitet i ressursmessige og organisatoriske utfordringer i utdanningen fremheves som viktige bidrag i så henseende.

NSF Rogaland gratulerer Bodil Bø med prisen som Årets sykepleierleder i Rogaland 2021!

Tekst: NSF Rogaland

Foto: Eigil Kloster Osmundsen