Brann i studentboliger

UiS-studenter er rammet av brannen som oppsto i studentboligene i Stareveien på Sandal natt til søndag 10. desember.

Publisert Sist oppdatert

Brann i studentbolig i Stareveien. Brannbil foran husene.
Natt til søndag 10. desember oppsto det brann i studentboliger i Stavanger. Foto: UiS.

Sist oppdatert 11. desember kl. 12:25.

Rundt 80 personer måtte evakuere og seks ble fraktet til sykehus med røykskader. De fleste av disse er internasjonale studenter ved Universitetet i Stavanger, opplyser Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).  

- Det var en veldig trist nyhet vi våknet til søndag morgen. Vi tenker på studentene som er rammet og er i beredskap for å se hva vi kan gjøre for dem nå i innspurten av semesteret, sier rektor Klaus Mohn.   

Kan søke om utsatt eksamen

Studenter som blir forhindret fra å ta skole- eller hjemmeeksamen på grunn av denne hendelsen, kan søke om utsatt eksamen. De vil få innvilget gyldig fravær. Dette gjøres ved å sende digital søknad gjennom studentekspedisjonen.

Finn skjemaet som heter "Application regarding absence for a valid reason" / "Søknad om gyldig fravær". Du behøver ikke dokumentasjon i form av legeerklæring/sykemelding eller lignende. UiS vil innhente lister over hvilke studenter som bor i boligene som er berammet av brannen. Utsatt eksamen arrangeres normalt i perioden slutten av januar til slutten av februar.

Spørsmål rundt dette kan sendes til eksamen@uis.no. Telefonnummeret til eksamenskontoret er 51 83 24 05. Telefonen er betjent mandag til fredag, fra 08:30 til 15:30. 

Universitetet har også en egen nettside med informasjon om eksamen.

UiS følger saken

Universitetet i Stavanger holder løpende kontakt med Stavanger kommune og Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS), som har ansvar for studentboliger i Stavanger. Følg gjerne med på Minsis.no hvor det også er et kontakt-telefonnummer for de som er berørt. SiS har også et Spørsmål-og-svar-dokument som oppdateres kontinuerlig.

Søndag arrangerte Stavanger kommune og SiS flere informasjonsmøter for rammede studenter og deres pårørende på Hotel Atlantic. UiS var representert ved rektor Klaus Mohn, direktør for organisasjon og infrastruktur Karoline Høibo og utdanningsdirektør Bjarte Hoem.  

De berørte har fått hotellrom. De som ikke kan hente tingene sine, får bistand av kommunen til å få det de trenger. 

UiS vil i tiden fremover bistå studenter som trenger hjelp med tilrettelegging av studier eller eksamen.