ECIU University: Vårt europeiske universitet

UiS er med i ECIU University, hvor studenter og forskere samarbeider med arbeidslivet for å løse reelle utfordringer - på tvers av Europa.

Publisert: Endret:

ECIU-nettverket

Etablert

1997 Medlemmer 14 Se oversikt

Felles mål

Entreprenørskap, innovasjon og reell innvirkning på samfunnet Se oversikt

Unike muligheter

UiS-studenter og ansatte i arbeidslivet kan ta mikrokurs og bli med på å løse utfordringer på tvers av landegrensene.

Dette er ECIU University!

I 2019 vant ECIU University fram i EUs første tildelingsrunde for European Universities. UiS ble med dette en av pionerene for å utvikle en ny europeisk modell for høyere utdanning.

Målet for ECIU University er å etablere et genuint europeisk universitet hvor studenter, forskere, bedrifter, offentlige organisasjoner og borgere settes sammen for å lage relevante og innovative løsninger som løser reelle utfordringer og har positiv innvirkning på samfunnet.

I mars 2022 sendte vi inn søknad for en ny prosjektperiode, som vil vare i fire nye år. Hvis ECIU University vinner fram også denne gang, vil alliansen få 14,4 millioner euro til å viderutvikle og oppskalere aktivitetene.

Innovativ universitetsmodell

ECIU University vil endre måten utdanning blir gitt på. Gjennom utfordringsbasert læring (Challenge Based Learning - CBL) får både studenter og eksterne partnere være med på å utforme undervisningen. Vi tar i mot utfordringer fra offentlige og privat aktører og setter sammen internasjonale og tverrfaglige teams som sammen skal definere problemstillinger og utvikle innovative løsninger.

I tillegg til utfordringer tilbyr ECIU University også korte mikrokurs. Disse kan tas enkeltvis, eller for å få ekstra kunnskap eller ferdigheter som trengs for å løse en konkret utfordring. Både mikrokurs og utfordringer tilbys av alle ECIU-universitetene og kan tas av både gradsstudenter og som etter- og videreutdanning.

Internasjonal mobilitet

Økt mobilitet av studenter, vitenskapelig ansatte og ansatte fra partnerbedrifter, både fysisk og virtuell, er en del av ECIU University. Å bringe studenter og lærere sammen fra mange forskjellige kulturer med variert arbeidserfaring og forskjellige perspektiver og fremgangsmåter vil styrke Europas konkurransedyktighet.

Bli med på ECIU University

Er du en bedrift, organisasjon eller offentlig virksomhet som ønsker å samarbeide om å løse utfordringer? Ta kontakt gjennom vår samarbeidsportal (velg InGenious eller ECIU University).

Vil du sjekke ut hva slags mikrokurs som fins? Sjekk tilbudet på ECIU Universitys nettsider.

Er du student? Gå til vår side med tilbud til studenter.

Les mer på ECIU Universitys nettside.

Se videoer: Slik løser vi utfordringer på ECIU University!

Utfordrings-basert læring - Future Energy hack 2021
UiS tok en utfordring fra byggebransjen

Kontaktpersoner på UiS:

Astrid Birgitte Eggen

Styremedlem i ECIU University

Bjarte Hoem

Lokal ECIU-koordinator og ECIU University-ambassadør

Aktuelt fra ECIU:

Søker om utvidet europa-universitet

Vil oppskalere ECIU University

Fant åtte nye løsninger

"Hackathon" for økt bærekraft

GJØR EN FORSKJELL

Bli med på å løse virkelige utfordringer!

Bedre transportløsninger

UiS-studenter samarbeidet med Kolumbus