Faggruppen Mat og helse bidrar aktivt med å planlegge og gjennomføre forskningsprosjekter som skal styrke undervisningen i skolefaget mat og helse og slik gi en bedret folkehelse. Utdanning av studenter og etterutdanning av lærere bidrar til å løfte kvaliteten i faget. Vi jobber blant annet med å utvikle engasjerende undervisningsmateriell som gjør læringen både morsommere og mer relevant for dagens elever.
Utdanning av studenter og etterutdanning av lærere bidrar til å løfte kvaliteten i faget. Vi jobber blant annet med å utvikle engasjerende undervisningsmateriell som gjør læringen både morsommere og mer relevant for dagens elever.
Faggruppen mat og helse forsker bredt på ulike aspekter innen skolefaget mat og helse. Faggruppen bidrar aktivt med planlegging og gjennomføring av flere forskningsprosjekt som skal bidra til å styrke undervisningskvalitet og folkehelse, legge til rette for et inkluderende læringsmiljø gjennom trygg mat og gi elever og studenter verktøyene for å oppnå god helse. Forskerne i faggruppen har en bred kompetanse i ulike forskningsdesign, kvantitative og kvalitative metoder og samarbeider tett med flere grunnskoler, universiteter og organisasjoner nasjonalt og internasjonalt.
Forskningsaktivitetene til faggruppen er delt inn i to overordnede forskningsfelt:
- Helse - ernæring, folkehelse
- Læring/utdanning - fagdidaktikk, pedagogisk praksis og læringsprosesser i klasserommet, skolehagen og på undervisningskjøkkenet, tidlig innsats (utvikling av læremidler)
Finn en ekspert:
- Undervisningspraksis, Smak, Tverrfaglighet & STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics), overvekt og fedme: Merete Hagen Helland