Forskningspub: Elsker du meg sånn som jeg er? Kroppsidealer gjennom tidene

Tirsdag 14. februar 2023 kl. 19:00-20:30,
Arkeologisk museum.

Vi har gleden av å invitere til en ny forskningspub. Denne gangen legges den til Valentines day❤️med passende tema.

Published Endret

Forskningspub 14 feb

Denne kvelden kan publikum se frem til spennende samtaler om kroppsidealer før og nå.

I Panelet sitter professor Siv Kristoffersen. Siv er arkeolog og forsker på folkevandringstiden. Hun har arbeidet ved Arkeologisk museum og har studert relieffspenner, dyreornamentikk og kvinnegraver - og skal blant annet snakke om hvordan fremstillingen av mennesket forandret seg gjennom jernalderen.

Andre paneldeltager er Diana Stroud-Pettersen. Diana har mastergrad i historie og arkeologi, og forsker på i hvilke prosesser klær kan gjenspeile samfunn. Hun driver Atelier Varmen, og holder kurs i søm og redesign, samt foredrag om mote, klær og deres historie.

Forskningspub, alle rettigheter
Elsker du meg sånn som jeg er?

Den tredje paneldeltageren er standup-komiker Silje O. Eriksen. Silje startet karrieren som stemmen på bussene i Stavanger, etter det ble «neste stopp» standup-scenen. I panikken av midtlivskrise, meldte hun seg på standupkurs i fjor og ble umiddelbart bitt av basillen. Av 20 deltagere er Silje og Sigrid Bonde Tusvik de eneste med pupper som skal stå på standupscenen på spor 5 i vår. Silje snakker om kroppsidealer - og ikke mist kroppspress - i hverdagen.

Den siste deltageren i panelet denne kvelden er strongman Arild "hulken" Haugen! Han har vunnet i tittelen "Norges sterkeste mann" to år på rad og kan alt - på godt og vondt - om å bygge muskler.

Samtalen ledes som vanlig av Guttorm Andreasen og det er gratis inngang med alle rettigheter!

Denne kvelden starter samtalene klokken 19.00, men klokken 18.00 inviterer vi publikum på Date Night på museet med blant annet "Akademisk kvarter". Da kan dere være med en museumsvert på omvisning i utstillingen og se våre 10 på topp gjenstander under kategorien "forhistorisk kjærlighet". Les mer her: Date Night på museet | Universitetet i Stavanger (uis.no)💘