Hopp til hovedinnhold

Fra og med 16. desember går alle eksamener som hjemmeeksamen, med unntak av 6 eksamener på Teknat. Følg med på Canvas.

Oppdatert 16. desember 2021: Fra 16. desember går alle eksamener som hjemmeeksamen, men med 6 unntak på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultetet. Følg med på Canvas for å finne ut detaljer om din eksamen. Og husk: Ikke møt opp på eksamen dersom du er syk eller har luftveissymptomer.

Publisert: Endret:

bilde av retting av en prøve

Hovedregelen ved UiS er hjemmeeksamen dette semesteret, men etter en faglig vurdering av det enkelte emne har UiS valgt at rundt 20 prosent av våre eksamener skal gjennomføres fysisk på campus. Etter nye nasjonale råd og regler som gjelder fra 15. desember, og for universitetene 16. desember, har UiS endret 7 av 13 eksamener fra skoleeksamen til hjemmeeksamen. Disse endringene blir kommunisert via Canvas.

For de som skal ta skoleeksamen legger UiS opp til trygg eksamensgjennomføring:

• Kandidatene er plassert med minst 1 meter avstand
  • Det er ikke innført påbud om munnbind under eksamen, men UiS anbefaler å bruke munnbind når du går ut og inn av eksamenslokalet. Har du ikke med munnbind på eksamensdagen og ønsker det, vil du kunne få utdelt dette i eksamenslokalet
  • Eksamensvakter vil oppfordre studenter som stiller med tydelige symptomer på korona om å forlate eksamenslokalet.

Hva gjør du om du er syk eller har symptomer på eksamensdagen?

Bli hjemme hvis du er syk! Les mer om hva du skal gjøre hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer på FHI sine nettsider.

Bli hjemme hvis du er syk! (Illustrasjonsfoto)

Du må søke om gyldig fravær i Digital Studentekspedisjon. Fristen er 5 hverdager etter eksamen. Du behøver ikke legeerklæring ved sykdom da ordningen med egenmelding utvides ut høstsemesteret 2021. Dersom du innvilges gyldig fravær, kan du melde deg opp til ny og utsatt eksamen (konteeksamen). Du må selv melde deg opp i StudentWeb. Frist for oppmelding er 20. januar for eksamen som ble avholdt i høstsemesteret.

Her finner du mer generell informasjon om korona: Korona-informasjon ved UiS | Universitetet i Stavanger