Gir 4 millioner til Velferdsbygget

Flertallspartiene i Rogaland fylkeskommune Ap, H, Sp, KrF og V gir et tilskudd på 4 millioner kroner til studentenes nye velferdsbygg i 2023-budsjettet.

Published Endret
Illustrasjon velferdsbygg
Grafikk: LINK Arkitektur

Både fylkesordfører Marianne Chesak (Ap) og gruppeleder Ole Ueland (Høyre) er opptatt av utviklingen på UiS, og av at Stavanger-regionen og fylket må ta grep for å bli enda mer attraktiv for studenter. I dette ligger det også et behov for å videreutvikle campus på Ullandhaug og forbedre velferdstilbudet til studentene.

– Vi vil gjerne takke fylkeskommunen for tilskuddet vi har fått, og vi er veldig glade for at de ser viktigheten av å utvikle campus, sier administrerende direktør i SiS, Elisabeth Faret. Vi håper at også næringslivet i regionen fortstår hvor viktig det er med et godt studentliv i regionen, og blir med og bygger campus sammen med oss, fortsetter Faret.

Les mer: Endeleg skal Stavanger-studentane få si eiga storstove!

StOr-leder, Sara Beitz, gruppeleder, Ole Ueland (Høyre), fylkesordfører, Marianne G. Chesak (Ap), nestleder for utdanning i StOr, Joakim Ramsland, nestleder for læringsmiljø i StOr, Jonas Molde Hollund, adm. dir i Sis, Elisabeth Faret og UiS-rektor, Klaus Mohn
f.v StOr-leder, Sara Beitz; gruppeleder, Ole Ueland (Høyre); fylkesordfører, Marianne G. Chesak (Ap); nestleder for utdanning i StOr, Joakim R. Ramsland; nestleder for læringsmiljø i StOr, Jonas Molde Hollund; administrerende direktør i SiS, Elisabeth Faret; rektor ved UiS, Klaus Mohn
Foto: Sondre Vestheim

Viktig for hele regionen

Mandag møtte de administrerende direktør Elisabeth Faret i SiS, UiS-rektor Klaus Mohn og leder i studentorganisasjonen StOr, Sara Beitz, på Ullandhaug for å overbringe den gode nyheten fra fylkesbudsjettet på vegne av budsjettflertallet.

– Det er viktig for hele regionen at Stavanger er en attraktiv studentby. Vi ønsker å støtte opp om Universitetet i Stavanger og alt det gode arbeidet som gjøres på Ullandhaug. Derfor setter vi av 4 millioner i fylkesbudsjettet vårt for 2023 for å bidra til at SiS kan realisere et godt velferdsbygg for studentene, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

– Fylkeskommunen bidrar nå med både etablering av tannklinikk i bygget, og med bidrag til sykkelparkering og arealer til arrangement. Vi håper også at andre offentlige og private aktører kan være med og bidra, avslutter Ole Ueland, gruppeleder i Høyre.

Tekst: Studentsamskipnaden i Stavanger