Hvordan kjøpe regnskog med norske oljepenger?

Torsdag 25. november 2021 kl. 12:00-13:00,
UiS Business School, EOJ house,
EOJ 276/277.

Arild Angelsen fra Handelshøgskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås på Handelshøgskolen ved UiS forskningsseminarserie: Innovasjon, forvaltning og markedsføring.

Publisert: Endret:

Arild Angelsen er professor i utviklings- og klimaøkonomi ved Handelshøyskolen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Han er en bidragsyter til IPCC-rapporten (AR5) og har i løpet av de siste tre tiårene gjort omfattende undersøkelser og publikasjoner om årsaker til avskoging i tropene, og sammenheng mellom fattigdom, ansettelsesforhold og politiske myndigheter.

Recent work deals with how efforts to Reducing Emissions from Deforestation and forest Degradation (REDD+ developed by UNFCCC) can be included in a global climate regime. He has edited four REDD+ books that have become standard references in the debate. Ha has also studied the Norwegian International Forest and Climate Initiative, which has spent ca. NOK 35 billion in an effort to protect tropical forests. Has it worked?

Hans nyere arbeid omhandler hvordan innsats for å redusere utslipp fra avskoging og skogforringelse (REDD+ utviklet av UNFCCC) kan inkluderes i et globalt klimaregime. Angelsen har redigert fire REDD+-bøker som har blitt standardreferanser i debatten. I tillegg har han sett på The Norwegian International Forest and Climate Initiative, som har brukt ca. 35 milliarder kroner i et forsøk på å beskytte tropisk skog. Har det fungert?

Dato og tid:  25 november kl. 12:00-13:00   Stede: Handelshøgskolen ved UiS, Elise Ottesen-Jensens hus, rom: EOJ 276-277 NB! Seminaret vil være på engelsk.

You might also be interested in: