I hodet på mannen

Mandag 20. november 2023 kl. 12:15-13:00,
Universitetsbiblioteket, campus Ullandhaug.

Bli med inn på kontoret til sexolog Andreas Håheim og møt mannen bak fasaden.

Publisert Sist oppdatert

banner

Menn scorer høyt på alle statistikker som har et negativt fortegn med seg, være seg selvmord, vold, kriminalitet, overgrep osv. Samtidig scorer menn veldig lavt når det kommer til statistikk som omhandler det å be om hjelp og oppsøke hjelpeapparatet. Den typiske mannen søker ikke hjelp og gjør det han kan for ikke å vise svakhet.

Men når mannen først søker hjelp, slår fasaden fort sprekker. Det har universitetslektor i sosialt arbeid ved UiS, Andreas Håheim, oppdaget i sitt andre virke hos Stavangersexologene. I Håheims ferske bok, «I hodet på mannen», møter du fire mennesker. Deres historier er basert på Håheims møter med klientene på sexologkontoret.

«Disse historiene er som speilbilder av de mange sjelene som har satt sin lit til meg. Når du leser denne boken, vil du oppdage at menn er mye mer enn det samfunnet tillater dem å være» sier Håheim om boken som kommer ut på Frisk forlag i disse dager.

I anledning Den internasjonale mannsdagen inviterer vi til lunsj og bokbad med mannen i fokus. Tina Bojovic, universitetslektor i sosialt arbeid ved UiS, vil lede samtalen med Håheim.

Biblioteket serverer pizzasnurrer.

Språk: Norsk.