Hopp til hovedinnhold

KÅKÅnomics: Havserien – Glad laks på grunn rente?

Fredag 29. oktober 2021 kl. 16:00-17:00,
Blyge Harry.

KÅKÅnomics 2021

Publisert: Endret:
Tid, sted, pris

Tid: Fredag 29. oktober, kl. 16.00–17.00 Sted: Blyge Harry Pris: 150 kr / 75 kr Billett: Trykk for å kjøpe billett

Hva skjer hvis man plasserer et nytt dyr i fjorden? Hvordan påvirker det de andre fiskene og artene, fjordene og elvene? Hva skjer med forskningen, med dyrevelferden, føre var-prinsippet og skattepolitikken når myndighetene ønsker vekst? På KÅKÅnomics 2021 får du opprettslaksens historie med mest fokus på skattepolitikken.

Forfatterne av den ferske boka «Den nye fisken. Om temmingen av laksen og alt det forunderlige som fulgte», Simen Sætre og Kjetil Østli, skapte i 2018 høye bølger med en artikkelserie i Morgenbladet og Harvest om laksenæringen. Nå tegner de et større bilde, i en bok som favner hele fortellingen om oppdrettslaksen.

Da villaksen ble temmet og den nye fisken satt ut i naturen, begynte store ting å skje. Steder langs kysten fikk nytt liv, folk fikk arbeid og flere ble milliardærer. Staten så på det som et eventyr, og velsignet fortsettelsen. Vi spør: Hva nå?

Innledende intervju om oppdrettslaksens historie med Simen Sætre og Kjetil Østli, forfattere av boka «Den nye fisken. Om temmingen av laksen og alt det forunderlige som fulgte». I paneldebatt med:

  • Karen Helene Ulltveit-Moe, professor samfunnsøkonomi UiO og tidl leder av havbruksskatteutvalget
  • Ragnar Tveterås, professor i industriell økonomi ved Handelshøgskolen ved UiS, forsker på produksjon og markeder i naturressursbaserte verdikjeder, spesielt for sjømat og energi
  • Programleder er Hannah Gitmark, nestleder Agenda.

PS! Havserien under KÅKÅnomics har tre arrangement:

  • Onsdag 27. oktober kl. 17.00: Eit hav av høve: Oppsider og utfordringar
  • Torsdag 28. oktober kl. 16.00: Berekraftig havbruk: Fleip eller fakta?
  • Fredag 29. oktober kl 16:00: Glad laks på grunn rente

Du er kanskje også interessert i: