Hopp til hovedinnhold

KÅKÅnomics: KÅKÅnomics-samtalen om verdens tilstand

Onsdag 27. oktober 2021 kl. 21:00-22:00,
Kinosal 1, Odeon Kino.

KÅKÅnomics 2021

Publisert: Endret:
Tid, sted, pris

Tid: Onsdag 27. oktober, kl. 21.00–22.00 Sted: Kinosal 1, Odeon Kino Pris: 150 kr / 75 kr Billett: Trykk for å kjøpe billett

Vi har invitert to av landets aller fremste akademikere og formidlere til en samtale om «verdens tilstand». Det blir et møte på tvers av fag og vitenskapelige disipliner, og med perspektiv på de store spørsmålene i vår tid, når fjorårets KÅKÅnomics-prisvinner, Karen Helene Ulltveit-Moe møter den allestedsnærværende filosofen Einar Duenger Bøhn til samtale.

Karen Helene har en gang sagt at ungdomslivet var pyton og at livet for hvert eneste år har blitt morsommere siden. Mens filosofen Einar i 2019 skrev bok om at meningen med livet er å forbedre oss. Hvilke verdier, hvilke relasjoner, hvilke tradisjoner og hvilke institusjoner trenger vi for å lage oss en meningsfull verden i 2021? Det blir uansett en (post)koronasamtale dette, i en tid preget av medierevolusjon og fortsatt krisefrykt; for klima og miljø, demografi, AI og gudene vet. Vi tenker på denne samtalen som et bidrag til landets intellektuelle beredskap. De modige deltagerne har fått vite at de ikke får ordstyrer, at de må finne opp hele samtalen selv. Kanskje de åpner for spørsmål fra salen? Det kan i grunnen ikke bli annet enn storveis.

Karen Helene Ulltveit-Moe, professor samfunnsøkonomi ved UiO, styreleder og prisvinner

Ulltveit-Moe ble tidligere i år tildelt Innovasjonsprisen ved UiO for sitt arbeid med og forskning på FOU og skattepolitikk, i fjor fikk hun KÅKÅnomics-prisen for sin kraftfulle formidlingsevne i økonomifeltet. Hun er ny styreleder ved NHH og sitter i hovedstyret for Norges Bank. Hun har vært medlem av og ledet en rekke offentlige utvalg, herunder Finanskriseutvalget, Europautredningen, Arbeidstidsutvalget og Havbruksskatteutvalget. Hun er lidenskapelig opptatt av økonomisk politikk og internasjonal økonomi.

Einar Duenger Bøhn, professor i filosofi ved UiA, forfatter og formidler

Duenger Bøhn ga tidligere i år ut boka «Hva er metafysikk?» mens boka «Teknologiens filosofi» er rett rundt hjørnet. Han er aktiv ved Senter for forskning på kunstig intelligens og Forskningsgruppen i etikk og filosofi. Hans interesser er etikk, religionsfilosofi og AI / transhumanisme; altså hvordan vi kan forbedre oss og verden med ny teknologi. Han deltar gjerne i nye podcast-format, som da han over flere måneder i våres leste Nietzsche sammen med Kristopher Schau. Han er medlem av The Young Academy of Norway.

Programleder: Hilde Sandvik

Hilde Sandvik er journalist, redaktør, forfatter, stifter av Broen.xyz og talkshowvert for Norsken, svensken og dansken.

Du er kanskje også interessert i: