Hopp til hovedinnhold

KÅKÅnomics: Lunch med Eva Grinde – Møt tegneserieskaper Børge Lund

Onsdag 27. oktober 2021 kl. 16:00-17:00,
Blyge Harry.

KÅKÅnomics 2021

Publisert: Endret:
Tid, sted, pris

Tid: Onsdag 27. oktober, kl. 16.00–17.00 Sted: Blyge Harry Pris: 150 kr / 75 kr Billett: Trykk for å kjøpe billett

Møt tegneserieskaper og arbeidslivshumorolog Børge Lund i samtale med Eva Grinde, kommentator i DN – kanskje kommer også møteplageren og unnasluntreren Kjell, den hardt prøvede mellomlederen Thorsen eller designelskeren Nico, eller kanskje Vanessa, Bodil eller den nye, fremoverlente og passe udugelige sjefen Birger.

Børge Lund er en norsk serieskaper oppvokst i Sauda og bosatt i Stavanger, som er kjent for stripeserien Lunch. Lunch er blitt en institusjon i landet om norsk arbeidsliv. Serien inneholder fantastiske iakttagelser av arbeidslivet, med alle sine ritualer og absurde situasjoner. Alle som har jobbet med budsjetter, sittet i endeløse personalmøter, deltatt i forhandlinger eller jobbet i nær sagt hvilken som helst bedrift, kjenner seg igjen i Lunch. Fortsatt er det ingen som egentlig vet hva tegneseriefigurene jobber med eller hvor de egentlig jobber.

Børge Lund er utdannet ved Delft University of Technology i Nederland og NTNU, og begynte å jobbe som industridesigner, før han så smått begynte med Lunch i 2007, da han sendte inn et konkurransebidrag til Dagbladets stripeseriekonkurranse. Han har satset 100 prosent på serien fra 2011. Det samme året kom det første Lunch-albumet ut, «K-o-m-i-n-u-k-i-s-j-o-n», og så eksploderte det. Serien publiseres i dag i 130 aviser og publikasjoner i en rekke land. I disse dager er han aktuell med bok 13, kalt «Jobber med saken».

Du er kanskje også interessert i: