Hopp til hovedinnhold

KÅKÅnomics: Parterapi mot polarisering!

Fredag 29. oktober 2021 kl. 18:00-19:00,
Blyge Harry.

KÅKÅnomics 2021

Publisert: Endret:
Tid, sted, pris

Tid: Fredag 29. oktober, kl. 18.00–19.00 Sted: Blyge Harry Pris: 150 kr / 75 kr Billett: Trykk for å kjøpe billett

Klimabrølet hadde nettopp blitt avløst av Oljebrølet. Magnus Marsdal leverte følgende ingress til en kronikk i Aftenbladet: «Jeg kaller klimaungdom (i alle aldre) og industrigubber (av begge kjønn) inn til parterapi.» Invitasjonen gjaldt konferansen «Parterapi for klima og industri», som foregår under KÅKÅnomics 2021, fredag 29 oktober på dagtid i kinosal 1.

Nå kommer også boka: «Parterapi. For oljefolk og klimaaktivister». Han har til og med fått hjelp av parterapeut Sissel Gran, og funnet ut at bak den brølende fasaden finnes en felles opplevelse av sårbarhet: «Den eksistensielle trusselen mot livsgrunnlaget for familien og lokalsamfunnet skaper utrygghet og frykt i oljeavhengige lokalsamfunn. Det samme gjør selvsagt den eksistensielle trusselen mot en levelig framtid på en klode i økologisk krise.»

Vi liker å riste på hodet av polariseringen i USA, men også Norge er blitt mer polserisert de siste åra, og aner vi ikke konturene av en helnorsk stammekrig mellom «industrihjelmene» på Vestlandet og «sykkelhjelmene» i Oslo, spør Magnus Marsdal. Fins det en dugelig parterapi?

Deltakere:

Magnus Marsdal, leder Manifest tankesmie og forfatter av «Parterapi mot polarisering», som lanseres i oktober.

I samtale med Sven Egil Omdal, forfatter og kommentator.

Du er kanskje også interessert i: