Hopp til hovedinnhold

Korona-informasjon for UiS

12 februar 2022 fjernet Regjeringen alle forskriftsfestede tiltak mot Covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og plikt til isolasjon ved sykdom.

Publisert: Endret:
Oppdatert 6. april 2022

Dette gjelder nå:

 • Krav og anbefaling om å holde en meters avstand oppheves.
 • Krav om bruk av munnbind oppheves.
 • Du trenger ikke lenger teste deg ved symptomer.
 • Råd om fire dagers isolasjon fjernes.
 • Barnehagebarn og skoleelever anbefales å holde seg hjemme når de er syke, men kan gå i barnehagen og på skolen så lenge de har vært feberfrie i 24 timer. Barn og skoleelever behøver ikke teste seg selv om de har symptomer.
 • De gjenværende innreisekravene om plikt til registering og negativ test før ankomst oppheves.

Smittevern-anbefalinger

Det er fortsatt et høyt smittepress i samfunnet. Derfor er det viktig å ta hensyn til de generelle smittvernsreglene:

 • Praktiser god hånd- og hostehygiene
 • Vaksiner deg
 • Hold deg hjemme hvis du er syk
 • UiS deler ut hurtigtester til studenter og ansatte som har symptomer på Covid-19. Se hvor du kan hente hurtigtester.

Eksamen

 • Hovedregelen våren 2022 er fortsatt at eksamener ved UiS skal gjennomføres som digitale hjemme-eksamener. Studenter vil få beskjed i Canvas om eksamener som av faglige grunner vil bli avholdt på campus.

Vaksine

 • Koronavaksine i Stavanger: Du kan enten møte opp for drop-in eller bestille tid. Husk ID og at intervallet mellom dose 2 og 3 må være minst 20 uker.

Les regjeringens pressemelding 12. februar.

​​​​​​​​​​​
Du finner mer utfyllende informasjon i boksene under.

For studenter

Her finner du spørsmål og svar for studenter om koronasituasjonen ved UiS.

Bilde tatt ovenfra av fem studenter som sitter rundt et bord med bøker og pc og jobber/studerer..

Oppdatert 6. april 2022

Studenttelefonen er et gratis og anonymt lavterskeltibud for alle studenter og elever som trenger noen å snakke med. Vi har god kjennskap til studentlivet, og vi har taushetsplikt.

Studentsamskipnaden i Stavanger har flere hjelpetilbud for studenter som kan være til nytte

Stavanger kommune tilbyr vaksine. Du kan enten møte opp for drop in eller bestille tid. Les om hvordan du kan få vaksine.

Test deg ved symptomer og hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. På FHI sine nettsider kan du lese mer om hva du skal gjøre hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer.

Hvis du blir smittet av covid-19, er anbefalingen fra Regjeringen at du skal holde deg hjemme i fire dager. Bruk Sjekkliste for deg som er smitta av Covid-19 på HelseNorge.

Har du testet positivt? Registrer positiv test på kommunens nettsider.

Antalls- og avstandsbegrensningen er fjernet i all undervisning, på bibliotek og lesesaler. Alle studenter kan møte til fysisk undervisning i tråd med gjeldende timeplan. Studentene bes følge med på Canvas.

Hovedregelen våren 2022 er at eksamener ved UiS skal gjennomføres som digitale hjemmeeksamener. Studenter vil få beskjed i Canvas om eksamener av faglige grunner vil bli avholdt på campus.  

Har du spørsmål knyttet til eksamen kontakt eksamen@uis.no 

Hvis du tester positivt i dagene etter en eksamen, oppfordrer vi deg til å gi beskjed til UiS beredskapstelefon: 417 75 566. Formålet er å varsle de som har sittet nærmest deg, som kan ha blitt utsatt for smitte. Navnet ditt vil ikke deles med andre enn eksamenskontoret, som vil finne frem til dine nærkontakter på eksamen.

UiS forholder seg til gjeldende nasjonale og regionale koronaregler og anbefalinger ved gjennomføring av eksamen. Det skal være trygt å gjennomføre eksamen på campus.

Hovedregelen ved UiS er hjemmeeksamen dette semesteret, men etter en faglig vurdering av det enkelte emne har vi har valgt at rundt 20 prosent av våre eksamener skal gjennomføres fysisk på campus. De fleste  universiteter i Norge gjennomfører enkelte eksamener med fysisk oppmøte dette semesteret, med unntak av USN, BI og Høgskolen i Volda.

 • Det er lagt til rette for minst en meters avstand mellom kandidatene.
 • UiS anbefaler å bruke munnbind når du går ut og inn av eksamenslokalet. Har du ikke med munnbind på eksamensdagen og ønsker det, vil du kunne få utdelt dette i eksamenslokalet. 
 • Eksamensvakter vil oppfordre studenter som stiller med tydelige symptomer på korona om å forlate eksamenslokalet.

Hva gjør du om du er syk eller har symptomer på eksamensdagen?

Bli hjemme hvis du er syk! Les mer om hva du skal gjøre hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer på FHI sine nettsider. 

Du må søke om gyldig fravær i Digital Studentekspedisjon. Fristen er 5 hverdager etter eksamen. Du behøver ikke legeerklæring ved sykdom da ordningen med egenmelding utvides ut høstsemesteret 2021. Dersom du innvilges gyldig fravær, kan du melde deg opp til ny og utsatt eksamen (konteeksamen). Du må selv melde deg opp i StudentWeb. Frist for oppmelding er 20. januar for eksamen som ble avholdt i høstsemesteret.

Dette må du tenke på før du reiser på utveksling våren 2022.

Dette må du tenke på før du reiser på utveksling høsten 2022.Har du spørsmål du ikke finner svar på her? 

Benytt dette skjemaet for å ta kontakt i Digital studentekspedisjon

For ansatte

Samleside for ansatte om koronasituasjonen.

Mingling i foajeen

UiS intranett finner du en samleside om koronasituasjonen. Du får tilgang med Feide-pålogging.