Lokaler til leie på Arkeologisk museum og Jernaldergården

Legg ditt neste arrangement til Arkeologisk museum eller Jernaldergården. Vi har flotte lokaler, topp service, utmerket mat, en unik historisk ramme og opplevelser utenom det vanlige. Hos oss møtes fortid og nåtid, og våre lokaler er en perfekt ramme for påfyll av   kunnskap og inspirerende samtaler.

Published Endret

Flotte lokaler til møter og fest

Om oss
Kontakt oss

Tlf: 51 83 26 91 / 51 83 26 00 Epost: AM-booking@uis.no

Møterom

Vi har møterom i ulike størrelser. Alle møterom har WiFi, prosjektor og lydsystem

Auditorium

På Arkeologisk museum er det et auditorium med plass til 120 personer.

Ideell organisasjon?

Representerer du en ideell organisasjon? Ta kontakt for tilpasset tilbud.

Det var veldig bra, og maten var skikkelig god. Skal absolutt huske på dere som sted for arrangement senere.

Kunde som arrangerte frokostmøte på Arkeologisk museum

Forhistorisk ramme til ditt arrangement

Gi gjestene dine den ultimate museumsopplevelsen - vi skreddersyr omvisninger, foredrag og aktiviteter til ditt arrangement på bestilling. Det blir minner fra arrangementet man ikke får andre steder! 

Bilde av husfrue som ønsker velkommen til Arkeologisk museum
Lokalene på Arkeologisk museum er flotte, og våre verter kan gi omvisning på museet dersom det er ønskelig. Foto: Anne Lise Norheim, Arkeologisk museum, UiS

Inviter dine gjester på en opplevelse i nye omgivelser og gi selskapet ditt en forhistorisk ramme. Vi har noe for deg som ønsker et mindre møterom og enkel servering. Eller for deg som vil ha et auditorium, flott lunsj og en kulturell opplevelse. Eller for dere som ønsker å utfordre komfortsonen med aktiviteter før dere nyter en førsteklasses middag. Hva med en kombinasjon av dette – ja da skreddersyr vi et opplegg etter dine behov.  

Stemningen i våre to lokaler er unik, og gir den perfekte ramme for kreative møter og hyggelige sammenkomster. 
La oss skreddersy ditt neste arrangement på Arkeologisk museum eller Jernaldergården. 

Arkeologisk museum og Jernaldergården har utleie og servering i forbindelse med kurs, konferanser, seminar og private selskap. Vi har unike møtelokaler, vi kan love gode smaksopplevelser og med på kjøpet får du eksklusiv omvisning i historiske rammer.  

Besøk oss på Arkeologisk museum på Våland i Stavanger sentrum og på Jernaldergården på Ullandhaug, som er i umiddelbar nærhet til Universitetet i Stavanger og med en fantastisk utsikt! 

Historisk utsikt

Jernaldergården

Lokalene på Jernaldergården på Ullandhaug har utsikt mot langhusene.

På Jernaldergården ligger besøkssenteret fint plassert i terrenget, med utsikt mot langhusene. I besøkssenteret dekker vi på til hele 80 personer. Vi har et styrerom med plass til 10 personer og et møterom som tar 40 personer og som også kan deles i to mindre rom.
Jernaldergården er et rekonstruert gårdsanlegg fra eldre jernalder som er bygget på originale tufter. For 1500 år siden levde menneskene gjennom mang en hard hverdag, men de arrangerte også gilder i langhusene. Hos oss får du oppleve den unike stemningen rundt  

de blafrende ildstedene i langhusene, en formidler i tidsriktig kostyme tar deg og dine gjester med på en rundtur på gården og inne i langhuset, og forteller om liv og lagnad i eldre jernalder. I alle ledd er det kvalitet og historisk forankring. Vi tilbyr langt mer enn gode smaker! Våre dyktige formidlere tar deg med på en kulinarisk reise og fortelle om tidlige mattradisjoner i Norge, noe som setter en ekstra spiss på arrangementet. 

Lun stemning

Arkeologisk museum

Besøk våre flotte lokaler sentralt i Stavanger.

Kafé Ask og Embla på Arkeologisk museum ligger i hjertet av museet, med utsikt til museumshagen. Det kan dekkes til 120 gjester i det flotte lokalet. På sommerstid er den lune og grønne hagen fin til for eksempel velkomst og grilling.  
På Arkeologisk museum har vi et flott auditorium som har plass til120 personer. Auditoriet «Tinghaug» er et velegnet sted for foredrag, mottakelser, lanseringer, konferanser eller andre kulturelle kveldsarrangementer. Vi har også møterommet «Vistehola» med plass til cirka 30 personer.

Auditorium og møterom har alle tekniske hjelpemidler til disposisjon.

Kulturhistoriske menyer

Forhistoriske smaker med moderne vri

Vår kafé Ask og Embla tilbyr smakfulle kulturhistoriske menyer til enhver anledning i våre lokaler. Vi tilbyr alt fra enkel til full servering tilpasset ditt arrangement.

Vi henter råvarer fra forhistorien og gir våre gjester unike smaksopplevelser. Foto: Anne Lise Norheim, Arkeologisk museum, UiS.

Vår restaurant, Kafé Ask og Embla, står for tilbereding av lekre retter fra vår forhistoriske festmeny. Menyene våre er basert på råvarer som det var tilgang på også i forhistorisk tid. Foruten råvarene er prinsippene for tilberedingen de samme, men serveringen er tilpasset tiden vi lever i nå.  Du kan blant annet lære deg å tilberede lam kokt i kokegrop - en kokemetode brukt gjennom hele forhistorie!   

Best er gildet, gjeng du ut att heil i sinn og sans.

Fra Håvamål

Våre kulturhistoriske menyer både på Jernaldergården og Arkeologisk museum består av ingredienser som menneskene i forhistorien hadde kjennskap til, med en liten «twist» for å justere smakene til moderne smaksløker.

Spørsmål og svar

Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene vi får. Lurer du på noe annet er det bare å ta kontakt.

Hvor tidlig bør lokalene bookes?  

Det kan være lurt å være tidlig ute med booking av lokaler. Dette gjelder særlig ved bryllup, konfirmasjon, julebord og sommerfesten, da det ofte er mange som skal feire i samme tidsrom. Populære datoer for bryllup og konfirmasjon blir ofte booket et år i forkant. Ta gjerne kontakt selv om dere er litt sent ute. Vi klarer som regel å finne gode løsninger på kort varsel. 

Er det mulig å leie lokaler i fellesferien? 

Ja, vi holder åpent for utleie til arrangementer på både Arkeologisk museum og Jernaldergården hele året. 

Hvordan foregår betalingen? 

Dere betaler ved slutten av arrangementet. Vi tar i mot VISA, MASTERCARD og VIPPS.

Hva skjer hvis arrangementet avlyses? 

Avbestillingsfrist vairer avhengig av typen arrangement. Ved avbestilling etter utgått frist vil det forekomme et avbestillingsgebyr.  

Hva er inkludert i leiebeløpet/kuvertprisen? 

Når dere legger deres arrangement hos oss er rigging, dekking, servietter, servering og rydding inkludert. Mat og drikke komme i tillegg i enkelte tilfeller. Dette spesifiseres naturligvis i pakkeprisene. 
Vi tenker miljøvennlig og bruker el-lys i våre lokaler.

Kan vi ta med mat og drikke selv? 

Vi tilbyr våre lokaler både med og uten servering fra vårt eget kjøkken. r. Vi har også alle skjenkerettigheter. 

Kan vi ha med egne kaker? 

Dere er hjertelig velkomne til å ha med egne kaker når dere leier hos oss, uten ekstra kostnad. 

Kan seminarer og møter avsluttes med middag på kvelden? 

Ja!  

Er det parkeringsplasser i nærheten? 

På Arkeologisk museum er det to-timers parkering i gatene på dagtid. Dagsparkering kan kjøpes via Easy-Park appen. På kveldstid er det fritt. Parkering finner du også hos fylkeskommunen rett over gata, eller på Jernbanelokket ved togstasjonen. På Jernaldergården har vi gratis parkering for besøkende like utenfor besøkssenteret. Flere parkeringsplasser finner du på campus UiS.