Lørdag kveld slukker UiS lysene for klima og natur

Lørdag 26. mars er det årets Earth Hour og Universitetet i Stavanger slukker all belysning i en time – fra kl. 20.30 til 21.30. UiS oppfordrer ansatte og studenter til å slukke lyset der de er denne timen.

Publisert: Endret:

Plakat hvor det står skrevet "Earth Hour"

Hvert år på Earth Hour-dagen slukker millioner av mennesker verden over lyset i én time for å markere at verden står samlet i kampen mot klimaendringer og for en levende natur. Universitetet i Stavanger (UiS) er med på årets Earth Hour for å øke bevisstheten om at hvis mange nok går sammen kan man bidra til positiv miljøpåvirkning.

Det er den globale miljøorganisasjonen WWF som har oppfordret universitetet til å delta på Earth Hour. Siden lanseringen i 2007 har kampanjen vokst til en av verdens største grasrotmiljøbevegelser.

Earth Hour ble grunnlagt for å forene verden til støtte for mennesker og planeten og for å bidra til å øke bevisstheten for naturens betydning i våre liv, og truslene den står overfor. Earth Hour bidrar til å gi folk en sterk stemme i klima- og miljøtapkrisene.

Årets Earth Hour skjer på et spesielt avgjørende tidspunkt, skriver WWF i en e-post tilsendt UiS:

«En allianse av regjeringer og organisasjoner, inkludert WWF, ber om økte ambisjoner og hastetiltak for å stoppe og reversere tap av natur innen 2030. Kort tid etter Earth Hour 2022 vil verdens ledere samles på FNs konvensjon om biologisk mangfold (COP15) for å ta stilling til en ny global handlingsplan for naturen for det kommende tiåret. Beslutningen vil påvirke verden, og fremtiden vår i lang tid fremover.

WWF oppfordrer alle til å delta på Earth Hour for å gi et signal til lederne våre om å gjøre det rette for en mer bærekraftig fremtid. Vi kan ikke gå tilbake til «business as usual». Vi må bygge en mer rettferdig, naturpositiv, karbonutslippsfri fremtid – og vi håper dere vil bidra til dette.»