Masse snadder på årets Fadder

Med over 250 arrangementer i løpet av en uke blir det garantert travelt og gøy for nye studenter på årets Fadderfestival.

Publisert: Endret:
Her skal det bygges en helt egen fadderlandsby! Ledertrio i årets Fadderstyre, fra venstre: Helge S. Røyksund, nestleder, Alva Eide, faddersjef, og Maren Svendsen, nestleder.
– Her skal det bli tidenes Fadderfestival, lover ledertrioen Helge S. Røyksund (nestleder), Alva Eide (faddersjef) og Maren Svendsen (nestleder).

I løpet av kun én uke slår årets Fadderfestival til med 250 ulike arrangementer innenfor åtte forskjellige interessekategorier, som alle er inkluderte i Fadderbilletten.

Faddersjef 2022 Alva Eide
– Absolutt alle skal føle at de har en plass i årets Fadderfestival, sier faddersjef Alva Eide.

– Vi har lagt sjela vår i at absolutt alle skal føle at de har en plass. Derfor har vi det mest mangfoldige programmet som noen gang har vært, forteller Alva Eide.

Hun er for tiden Faddersjef på fulltid, og er utdannet grunnskolelærer 1-7 toppet med en master i matematikkdidaktikk. Alva er prototypen på engasjert student ved UiS, og har i løpet av sin studenttid blant annet vært leder for Pedagogstudentene og aktivt medlem i fakultets- og instituttråd. Nå er hun også nestleder i styret til Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS). Engasjementet til Alva skinner gjennom i årets Fadderprogram. Hun er opptatt av at Fadderfestivalen skal gi en best mulig innføring til studentlivet på flere plan:

– Vi vet at mange sliter med å tilpasse seg livet som student, og vi ønsker å bidra med noen verktøy i løpet av festivalen som kan hjelpe studentene med livsmestring.

I tillegg til sosiale eventer, har styret i år også satset på noen faglige drypp under festivalen. Blant annet kommer lege Kaveh Rashidi og forteller om hvordan man blir lykkelig, Karen Elene Thorsen (Fattig student) gir tips om hvordan man kan bli studentgourmet på lavbudsjett og SiS-psykolog Magnus Melberg gir mestringstips til nye studenter som har litt panikk.

Tidenes største landsby

I disse dager bygger Fadderstyret en helt egen fadderlandsby på campus Ullandhaug.  Fadderlandsbyen blir på ca. 17.000 kvadratmeter, plassert på gressplenen ved siden av Lyspæren.

Kart Fadderlandsby 2022
Fadderlandsbyen bygges i disse dager, her blir det 17000 kvm2 med moro på campus Ullandhaug!

– Landsbyen blir tidenes største! Her blir det alt fra rodeo-okse, volleyballturnering og allsangkaraoke, til konserter med lokale og verdenskjente artister. Aktivitetene gjør det også enda lettere for de nye studentene å bli kjent med hverandre, som er det aller viktigste, forteller nestleder og eventkoordinator, Maren Svendsen.

Festivalen starter med en felles og gratis frokost for alle studenter mandag morgen. Fadder har også en haug med arrangementer i Stavanger sentrum, med blant annet Coloursplash, pubrun og Tips og triks-tour for nye studenter, holdt av gamle studenter.

Trygge studenter og faddere

Fadderfestivalen 2022 er studentdrevet, og i år er det med flere faddere, det vil si nåværende studenter, enn det har vært på mange år.

– Fadderne er en avgjørende del av årets festival, alle faddere må igjennom et obligatorisk Fadderkurs, sier Eide.

Gjennom kurset er målet at fadderne blir spesialister på årets festival og får trent seg i menneskelige scenarioer som kan være vanskelig å løse på stående fot. Styret håper de med dette sørger for at alle de nye studentene får høy kvalitet på oppfølgingen.

–  Vi har et eget team i styret som følger opp fadderne og fadderlederne. I tillegg har vi et splitter nytt team i styret, Team Trygghet & Inkludering, som fadderbarna kan kontakte direkte ved behov. Dette blant annet gjennom et eget telefonnummer, et eget teltområde og et nytt varslingssystem, sier Eide.

Fadderstyret har også laget nye festivalhåndbøker som skal sørge for at all informasjon er lett tilgjengelig. Gjennom et samarbeid med sikresiden.no, UiS og SiS, får i tillegg fadderne og fadderbarna tilgang til hver sine digitale spill, som skal ruste dem for rollen som fadder og livet som ny student.

I år heter ikke uken «Fadderfestivalen ved UiS», men «Fadderfestivalen i Stavanger»  og er for absolutt alle nye studenter i hele byen.

– Uansett om du studerer på UiS, VID, BI, Noroff eller KiS er du hjertelig velkommen. Vi gleder oss til å samle byens studenter, sier faddersjef Eide entusiastisk.

Du er kanskje også interessert i: