Mediestudentene driver en av Rogalands største nyhetsredaksjoner

I to uker skal journalistikk- og fjernsyns- og multimedieproduksjonsstudentene drifte redaksjonen Utsnitt, hvor de produserer daglige TV- og radiosendinger og nyheter til nett.

Publisert Sist oppdatert

Tverrfaglig samarbeid og praksis

Journalistikk og fjernsyns- og multimedieproduksjonsstudentene skal i to uker drifte en av Rogalands største nyhetsredaksjoner.

Studenter i TV-studio
I to uker skal studentene på journalistikk og fjernsyns- og multimedieproduksjon lage nyheter på nett, TV og radio. Foto: Selma Bull

De neste to ukene skal studentene på journalistikk og fjernsyns- og multimedieproduksjon drifte Utsnitt.net. Sammen utgjør de rundt 70 studentene og ni ansatte en av Rogalands største redaksjoner.

Studenter med store kameraer i TV-studio.
Margethe Sundal og Line Hausken synes nyhetsprosjektet er gull verdt. Foto: Selma Bull

Margethe Sundal og Line Hausken studerer fjernsyns- og multimedieproduksjon. De vil gjerne jobbe med flerkameraproduksjon, og nyheter etter endt studie. Det to uker lange nyhetsprosjektet er gull verdt synes de.

- Man får virkelig følelsen av å være en del av en redaksjon. Det er like lærerikt for oss, som journalistikkstudentene å lære å samarbeide med hverandre, sier Sundal.

Hausken og Sundal går andreåret, og var med i fjor også. Da var de med journalistikkstudentene når de skulle lage saker til sendingene. I år er de med direkte i studio.

- Vi får kjenne på å jobbe under press, og korte tidsfrister. Mange av sakene lager vi samme dag og da må man jobbe raskt. Det må man i arbeidslivet også, så det er bare fint å bli vandt til det nå, forteller Hausken.

Les mer om bachelorprogrammet i journalistikk.

Les mer om bachelorprogrammet i fjernsyns- og multimedieproduksjon.

Har du tips til saker?

Ta kontakt med redaksjonen på Instagram eller Facebook, eller kontakt ansvarlig redaktør Espen Mathiesen.

Studietilbud mediefag