Nordens største økonomifestival – for sjuende gang

Tradisjonen tro inntar økonomer, samfunnsdebattanter, politikere og fagfolk en rekke scener og puber i Stavanger i slutten av oktober. Under økonomifestivalen KÅKÅnomics skal aktuelle samfunnsspørsmål opp til debatt, på en folkelig måte.

Publisert Sist oppdatert

Mørkt rom med en mann på en scene foran et publikum
Foto: Tord Paulsen

I år kan du få med deg debatter om blant annet barn i fattigdom, skattlegging av de rikeste, klima og bærekraft, kunstig intelligens, dyrtid, arbeidsliv og inhabilitet. Og mye mer! Se hele festivalprogrammet her

Blant deltakerne finner vi blant annet Thomas Seltzer, Trygve Salgsvold Vedum, Nicolai Tangen, Hadia Tajik, Kalle Moene, Hilde Sandvik, Torbjørn Røe Isaksen, Mímir Kristjánsson og Jan Christian Vestre. 

Festivalen innledes med fagseminaret på Universitetet i Stavanger om hvorfor fattigdom går i arv og hva som kan gjøres. Barne- og familieminister Kjersti Toppe åpner seminaret med tre av de fremste nasjonale og internasjonale ekspertene på området.  

Handelshøgskolen ved UiS er medarrangør av festivalen, og UiS deltar i redaksjonskomiteen med rektor Klaus Mohn, førsteamanuensis Silje Haus-Reve og dekan Ola Kvaløy. 

UiS-forskere på programmet 

En rekke forskere fra Universitetet i Stavanger står på festivalprogrammet i år. Her er noen av arrangementene UiS-forskere deltar på: 

Studentarrangement med oljefondsjefen

Fredag 27. oktober kommer Nicolai Tangen til universitetet for å holde foredraget “Suksessoppskriften” for studentene. Tangen vil dele tips han har fått gjennom samtaler med toppledere i selskapene hvor fondet er investert. Det vil også bli anledning til å stille oljefondsjefen spørsmål. Arrangementet er åpent for alle. 

Onsdag kveld spiller vår egen dekan og økonomiprofessor, Ola Kvaløy, konsert på Blåveis.  

Scener 

Festivalscenene er som alltid i Stavanger sentrum, med kort gangavstand fra hverandre. Vingtor Arbeidsbar, Blåveis og Fiskepiren blir benyttet som festivalscener for første gang i år. 

Billetter og festivalpass 

Festivalpass og enkeltbilletter til arrangementene kjøpes på kknomics.no. Studenter kan kjøpe billetter til rabatterte priser. 

På programmet

KÅKÅnomics 2024

Ons. 23.10 12:00

lør. 26.10 23:59

Stavanger