Hopp til hovedinnhold

Ny info om vårsemesteret: Digital undervisning forlenges inntil videre

På grunn av smittesituasjonen vil undervisningen ved UiS gjennomføres digitalt inntil videre. Lesesaler og bibliotek er åpne med begrenset kapasitet.

Publisert: Endret:

Det kan gjøres unntak for studenter som trenger tilgang til laboratorier, utstyr, instrumenter og øvingslokaler. Studenter som trenger tilgang til laboratorier, utstyr, instrumenter og øvingslokaler bes holde seg oppdatert i Canvas.

Munnbind

Vi anbefaler bruk av munnbind på campus der det ikke er mulig å holde en avstand på minimum to meter.

Ifølge smitteverntiltak på Nord-Jæren skal munnbind anvendes når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder, og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Lesesaler og bibliotek er åpne med begrenset kapasitet

På grunn av smittevernstiltakene med to meters avstand er det ikke plass til like mange i lesesalene, men vi åpner opp flere undervisningsrom som kan brukes til lesesalsplasser. Det er oppslag på dørene til undervisningsrommene det gjelder. Studenter kan spørre vekteren som er på vakt om hvor det er ledig kapasitet på tlf.: 976 96 442.

Her finner du åpningstider for alle bibliotekene.

Alle planlagte arrangementer skal være digitale. Disputaser kan gjennomføres som en hybridløsning.

Undervisning og hjemmekontor

UiS oppfordrer alle studentene til å følge med på Canvas for informasjon om undervisningen.

De ansatte som har mulighet til det, skal ha hjemmekontor. Det må imidlertid være tilstrekkelig bemanning på campus for å ivareta undervisning og støttetjenester. Spørsmål om tilstedeværelse på campus avklares av nærmeste leder.

Praksis skal gjennomføres så langt det er mulig.

Det planlegges mer fysisk undervisning på campus så snart smittetrykket tilsier det.

UiS følger lokale og nasjonale råd og retningslinjer for drift og smittevern og anbefaler alle å laste ned FHIs smittesporingsapp. Les mer under «Smittevernregler» nedenfor. 

Universitetsledelsen vil takke studentene og de ansatte for stor tålmodighet og ekstraordinær innsats i en krevende tid.

Her har vi samlet viktig korona-info ved UiS.

Lesesaler og andre tilbud på campus

Åpningstider i alle bygg er klokken 07.45-20.00. Etter stengetid trenger du adgangskort for å komme inn i bygningene. ​​​​​​​

Lesesaler er åpne med begrenset tilgang og kapasitet. Det samme gjelder for bibliotekene. Her finner du åpningstider for alle bibliotekene.

Kafé Optimisten og Bokkaféen i Kjølv Egelands hus, kafé Sentralen i Arne Rettedals hus og Musikanten i Bjergsted har åpent. Fra og med torsdag 25. mars er det kun mulig å kjøpe take-away fra kafeene. Det er påbudt med munnbind ved bestilling og henting av mat. Se oppdatert oversikt på Studentenesbeste.no

SiS bok er åpen fra klokken 08.00 på hverdager. Fra og med 24. mars er det påbudt med munnbind når du besøker SiS bok. Bokhandelen sender også i posten for 49 kroner, uansett ordrebeløp. Ta kontakt på sisbok@studentensbeste.no.

​​​​SiS sportssenter er åpent fra klokken 15:00 mandag 19. april.

Arkeologisk museum og Jernaldergården er stengt fra 16. april til 27. april.

Psykisk helse

Det kan være tøft å være student under en pandemi når mange av de sosiale treffpunktene er borte. Trenger du noen å snakke med?

Smittevernregler

UiS følger disse smittevernrådene: Hold to meter avstand til andre, vask hendene ofte, hold deg hjemme hvis du er syk og ha lav terskel for å teste deg, selv ved lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber.

Les mer om smittevern ved opphold på campus.

UiS har vurdert transportmulighetene og anbefaler at ansatte enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes. 

Les også smitteverninformasjon for Stavanger kommune.

Internasjonale studenter og karantene

Alle nye internasjonale studenter som kommer til Norge skal i innreisekarantene på karantenehotell. Opphold på karantenehotell dekkes av UiS. Se mer detaljert informasjon fra UiS om internasjonale studenter og karantene (kun på engelsk).

Her finner du Folkehelseinstituttets retningslinjer for innreisekarantene ved ankomst til Norge.

Eksamen

Hovedregelen er at eksamen våren 2021 blir gjennomført som hjemmeeksamen. Studenter må følge med på Canvas for mer informasjon.

Meld fra dersom du er smittet

Varsling når en ansatt er blitt smittet

Ansatte skal melde fra til nærmeste leder hvis de har fått påvist alvorlig epidemisk sykdom. Lederen skal melde dette oppover i linjen til dekan/fakultetsdirektør/avdelingsdirektør.  

Varsling når en student er påvist smittet

Studenter ringer beredskapsledelsen på telefon 417 75 566 for å informere om bekreftet smitte. 

Spørsmål og svar: 

Har du spørsmål som ikke er besvart i denne artikkelen, ber vi deg gå til våre spørsmål- og svar-sider: 

Sikresiden.no