Ny senterleder med store ambisjoner

Ulric Björck starter opp i stillingen som ny senterleder ved Læringsmiljøsenteret 1. mars 2023. – Det blir spennende, og jeg gleder meg veldig, sier han.

Published Endret

Ulric Björck.
Ulric Björck er ansatt i åremålsstilling som senterleder ved Læringsmiljøsenteret.

Den engasjerte svensken er ansatt i åremålsstilling som senterleder ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) for en periode på fire år. Björck jobber i dag som seksjonsleder for strategi og kompetanseledelse samt konstituert seksjonsleder for HR, mestring og utvikling i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Han bor i Larvik og jobber i Tønsberg, men har lenge ønsket seg en mer permanent bosituasjon med sin kjæreste som bor på Bryne i Rogaland. Så når stillingen som senterleder ved Læringsmiljøsenteret ble ledig, var han snar med å søke.

– Jeg har fulgt litt med på Læringsmiljøsenteret en stund, og synes forskningen og aktiviteten som foregår ved senteret virker veldig spennende. Stillingen passet godt min utdanning, bakgrunn og tidligere arbeidserfaring, sier Björck.

Skal styrke senterets posisjon internasjonalt

Den nye senterlederen har en imponerende CV å skilte med. Han har en doktorgrad i pedagogikk, i tillegg til grunnskolelærerutdanning samt høyere utdanning innenfor økonomi med fordypning i organisasjon og ledelse. Han har tidligere vært «head» ved School of Education ved Högskolan i Borås, og sjef ved både Campus Varberg og Alexandersoninstitutet i Sverige. 

Som senterleder vil noen av hans prioriterte oppgaver i årene fremover dreie seg om å styrke det tverrfaglige samarbeidet internt og styrke senterets posisjon internasjonalt samt jobbe for økt gjennomslag av forskningssøknader til EU. Dette er oppgaver som han gleder seg til å ta fatt på.

– Jeg har lang fartstid som leder, og noe av det jeg har lært i denne tiden, er at jeg er totalt avhengig av alle folkene rundt meg for å kunne gjøre en god jobb som leder. Så det første jeg skal gjøre, er å bli kjent med alle folkene som jobber på senteret og bli bedre kjent med virksomheten, sier han og legger til at han gleder veldig til begge deler.

Åpen og ærlig person

Björck forteller at stillingen appellerte til han umiddelbart. Dette begrunner han med at han er svært opptatt av faget sitt, og synes at det de ansatte ved Læringsmiljøsenteret jobber med – både forskning og utadretta virksomhet – innen alt fra klasseledelse til mobbing – virket både nyttig og spennende. 

Han beskriver seg selv som en åpen og ærlig person, som er særskilt opptatt av at alle barn og unge skal ha det trygt og godt. På fritiden holder han på med både slektsforskning og orientering, for å nevne noe.

– Jeg er en person med varierte interesserer, og som er glad i mennesker, sier han.

Tekst: Maria Gilje Strand
Foto: Jørn Steen/Læringsmiljøsenteret