Spadestikk for flere studentboliger på campus

Bygger kunnskapsbyen: Fylkesordfører Marianne Chesak og stavangerordfører Kari Nessa Nordtun tar første spadestikk for 129 nye studentboliger på UiS’ campus.

Publisert: Endret:
Fin stil når fylkesordfører Marianne Chesak og stavangerordfører Kari Nessa Nordtun tar første spadestikk til det som skal bli nye studentboliger på campus Ullandhaug. Foto: UiS / Vibecke Lykke Olsen

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) bygger studentboliger i rekordfart. Kun ett år etter ferdigstillelsen av forrige studentboligprosjekt på campus, skal spadene igjen i jorden.

De to byggene i Rennebergstien 2 skal være innflyttingsklare i august 2022. Målet er å ha 1000 boliger på campus innen 2025.

– Antall studenter på UiS og de andre høgskolene i Stavanger og Sandnes har økt betydelig de siste årene, også når det gjelder internasjonale studenter. I tillegg har presset på det private leiemarkedet økt. Vi opplever derfor flere søkere og lengre ventelister før semesterstart, sier boligsjef i SiS, Øyvind Lorentzen.

Mer attraktiv studentby

Stavangerordfører Kari Nessa Nordtun understreker viktigheten av flere studentboliger på campusområdet.

– Nye studentboliger er et viktig grep for å gjøre Stavanger til en enda mer attraktiv studentby. Det bidrar også til like muligheter for utdanning, og til at flere har mulighet til å studere på heltid. Jeg gleder meg til prosjektet står ferdig, sier Nordtun.

Hun får støtte av fylkesordfører Marianne Chesak.

– Vi kan være stolte av studentbyen Stavanger. Akkurat passe stor nok til å gi nye impulser og nettverk, akkurat passe liten til å gi trygghet og hjemmefølelse. Et viktig konkurransefortrinn for Stavanger som studentby, er trygge og rimelige studentboliger.

Mer liv og trivsel på campus

Rektor ved Universitetet i Stavanger Klaus Mohn ønsker nye studentboliger velkommen.

– Spadestikk er et bevis på at UiS og SiS får realisert sine planer og visjoner. Vi har et mål om å få mer liv 24 timer i døgnet. Med disse boligene vil det bli enda kjekkere å bo og være på campus Ullandhaug for alle. I tillegg til at de 129 studentene i Rennebergstien vil delta i undervisningen og bruke campus for å arbeide med fag, kan de bruke campus for å trene, spise og være sosiale.

Gosenmyrå studentboliger, som stod ferdige i 2020, er de mest etterspurte boligene hos SiS. Flere av designelementene som gjør disse boligene populære, er tatt med i det nye prosjektet. Dette inkluderer blant annet plan-, kjøkken- og vindusløsninger, i tillegg til ett stort fellesrom, istedenfor flere små.

Tekst: SiS / UiS

Foto: Vibecke Lykke Olsen