Hopp til hovedinnhold

UiS gir midler til KnowHow EdTech 2021

UiS setter nok en gang av penger til å arrangere konferansen om læringsteknologi, KnowHow EdTech, som er en del av Nordic Edge Expo sitt konferanseprogram.

Publisert: Endret:

Rune Dahl Fitjar
Prorektor for innovasjon og samfunn ved UiS, Rune Dahl Fitjar. Foto: Elisabeth Tønnessen.

– Vi er opptatt av å være et åpent universitet som er til stede i samfunnet og vi er også opptatt av å være med i den teknologiske utviklingen når det gjelder utdanningene våre. Jeg mener KnowHow EdTech bidrar på begge disse dimensjonene, sier Rune Dahl Fitjar, prorektor for innovasjon og samfunn ved UiS.

KnowHow EdTech er en internasjonal konferanse om læringsteknologi, som er organisert av NETTOP-UiS, avdeling for utvikling av digitale læringsressurser ved UiS. Det er altså UiS som leverer hele Nordic Edge Expo’s konferanseprogram om læringsteknologi. Universitetet i Stavanger er for øvrig medlem Nordic Edge-klyngen.

Venter utviklingsras innenfor læringsteknologi

Fra KnowHow EdTech-konferansen i Stavanger Forum i 2019, hvor 800 personer deltok. Foto: Elisabeth Tønnessen.

Konferansen har vært mulig å gjennomføre på grunn av midler fra UiS og andre samarbeidspartnere. Nå er det klart at UiS sørger for økonomisk støtte til å gjennomføre konferansen i 2021 også.

Avdelingsleder for NETTOP-UiS og prosjektleder for KnowHow EdTech, Atle Løkken, er glad for at konferansen nok en gang får midler.

– Det ventes store investeringer læringsteknologimarkedet på verdensbasis i årene som kommer. Det er et signal om at vi kan vente oss stor utvikling i teknologi, verktøy og løsninger i årene som kommer, så her er det viktig at UiS og utdanningssektoren generelt følger med i timen, sier Løkken. 

Læringsteknologi høyere på agendaen

KnowHow EdTech-konferansen har vært arrangert fem ganger. De fire første som vanlig todagers konferanse under Nordic Edge, med fysisk tilstedeværelse i Stavanger Forum og 800 deltakere hver gang.

I 2021 var konferansen digital på grunn av koronapandemien – og nådde dermed ut til et enda større publikum. Her ved medprogramleder Merethe Løland fra SpareBank1 SR-Bank. Foto: UiS.

I 2021 var programmet digitalt på grunn av koronapandemien, og nådde dermed ut til enda flere. Flere hundre så konferansen direkte, og sendingene som er publisert på YouTube har nå mer enn 3 000 visninger.

– Jeg fulgte sendingene i høst, og jeg synes det var en imponerende produksjon NETTOP fikk til med direktesending fra flere studio. Spesielt med rammebetingelsene pandemien satte, så gjorde de veldig mye ut av konferansen, sier Fitjar.

Har pandemien satt læringsteknologi høyere på agendaen?

– Ja, det er nok mange som har blitt kjent med læringsteknologi og verktøy som de ikke kjente før pandemien, og veldig mange av underviserne våre er søkende etter kunnskap om hvordan de kan forbedre undervisningen sin digitalt. Da er det viktig å ha den typen kompetanse, miljøer og arenaer som KnowHow EdTech representerer, hvor de kan hente inspirasjon og kunnskap, sier han.

Leverer på UiS sitt samfunnsoppdrag og strategi

Prorektor Rune Dahl Fitjar mener konferansen er i tråd med samfunnsoppdraget og strategien til UiS.

– Vi skal være åpne, og vi har et strategisk faglig fokus på utdanningsvitenskap, læringsmiljø og på læring for livet. Dette passer veldig fint inn i dette. Det at vi leverer kunnskap på slike arenaer og lærer av andre som bidrar på konferansen, tror jeg er viktig, sier han.

Viktige samarbeidspartnere

Atle Løkken
Avdelingsleder for NETTOP-UiS og prosjektleder for KnowHow EdTech, Atle Løkken.

KnowHow EdTech har i flere år også samarbeidet med og mottatt støtte fra Rogaland Fylkeskommune og kommunene Stavanger og Time, og teknologileverandøren ATEA.

– Vi håper også på støtte fra disse til årets konferanse, sier Atle Løkken.

I tillegg har KnowHow EdTech et godt samarbeid med fagfolk fra Playful Learning-programmet ved Københavns Professionshøjskole.

Tekst: Line Grønhaug