Hopp til hovedinnhold

UiS innfører trinn to i gjenåpningsplanen

Mandag 31. mai innførte UiS trinn to i gjenåpningsplanen. Her finner du koronareglene som gjelder på UiS.

Publisert: Endret:
Grønn box campus

Kommunene på Nord-Jæren følger nasjonalt tiltaksnivå med disse lokale reglene.

For UiS betyr dette at fra og med mandag 31. mai og inntil videre gjelder følgende:

 • Undervisning på campus kan gjennomføres med inntil 200 deltakere forutsatt at man kan holde 1 meter avstand i lokalet.
 • Universitetsbiblioteket og lesesaler holder åpent. Grupperom og linjeforeningsrom kan benyttes. Her finner du åpningstider for alle bibliotekene.
 • Gjeldende avstandskrav vil være 1 m avstand, men fortsatt forsterket smittevern (bruk av munnbind der 1 meteren ikke kan overholdes).
 • Hovedregelen er at eksamen våren 2021 blir gjennomført som hjemmeeksamen. Studenter må følge med på Canvas for mer informasjon. For de som skal ha fysisk eksamen gjelder følgende smittevernregler.
 • Praksis skal gjennomføres så langt det er mulig.
 • Det skal være hjemmekontor for alle som har mulighet til det. Det må likevel være tilstrekkelig bemanning for å ivareta utdannings- og støttetjenester. Tilstedeværelse på campus skal avklares med nærmeste leder.
 • Disputaser kan gjennomføres digitalt eller som en hybridløsning, og regler for antall som kan delta fysisk følger gjeldende antallsregler for arrangement.
 • Arbeidsreiser:

  Innenlands kan gjennomføres.

  Reiser til utlandet skal fortsatt unngås, men strengt nødvendige reiser kan gjennomføres.

  Alle reiser skal vurderes og godkjennes i samråd med nærmeste leder på vanlig måte. Før reisen gjennomføres, bør det vurderes hvilke risikoer som er knyttet til reisen og hensiktsmessige forebyggende tiltak. Aktuelle punkter å vurdere kan være smittetrykk på stedet, egen vaksinasjonsstatus og eventuelle karantenekrav. 

  Generell informasjon om sikkerhet på reiser er beskrevet i medarbeiderhåndboken.
 • Arrangementer kan foregå i tråd med gjeldende nasjonale og lokale regler/anbefalinger. Stavanger kommune har meldeplikt for arrangementer med flere enn 20 personer. Disse arrangementene må registreres på kommunens nettside.
 • Møter kan gjennomføres fysisk, men det skal alltid være mulighet til å delta digitalt ved flere enn 10 deltakere.

UiS følger lokale og nasjonale råd og retningslinjer for drift og smittevern og anbefaler alle å laste ned FHIs smittesporingsapp. Les mer under «Smittevernregler» nedenfor. 

Universitetsledelsen vil takke studentene og de ansatte for stor tålmodighet og ekstraordinær innsats i en krevende tid.

Her har vi samlet viktig korona-info ved UiS.

Andre tilbud på campus

Åpningstider i alle bygg er klokken 07.45-20.00. Etter stengetid trenger du adgangskort for å komme inn i bygningene. ​​​​​​​

Åpningstider og korona-regler for SiS kafe, SiS bok og SiS Sportssenter finner du på Studentenesbeste.no.

Arkeologisk museum er åpent.

Psykisk helse

Det kan være tøft å være student under en pandemi når mange av de sosiale treffpunktene er borte. Trenger du noen å snakke med?

Smittevernregler

UiS følger disse smittevernrådene: Hold en meter avstand til andre, vask hendene ofte, hold deg hjemme hvis du er syk og ha lav terskel for å teste deg, selv ved lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber.

Les mer om smittevern ved opphold på campus.

UiS har vurdert transportmulighetene og anbefaler at ansatte enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes. 

Les også smitteverninformasjon for Stavanger kommune.

Internasjonale studenter og karantene

Alle nye internasjonale studenter som kommer til Norge skal i innreisekarantene på karantenehotell. Opphold på karantenehotell dekkes av UiS. Se mer detaljert informasjon fra UiS om internasjonale studenter og karantene (kun på engelsk).

Her finner du Folkehelseinstituttets retningslinjer for innreisekarantene ved ankomst til Norge.

Meld fra dersom du er smittet

Varsling når en ansatt er blitt smittet

Ansatte skal melde fra til nærmeste leder hvis de har fått påvist alvorlig epidemisk sykdom. Lederen skal melde dette oppover i linjen til dekan/fakultetsdirektør/avdelingsdirektør.  

Varsling når en student er smittet

Studenter oppfordres til å ringe beredskapsledelsen på telefon 417 75 566 for å informere om bekreftet smitte. 

Spørsmål og svar: 

Har du spørsmål som ikke er besvart i denne artikkelen, ber vi deg gå til våre spørsmål- og svar-sider: 

Sikresiden.no