Veiledningskonferansen 2026

Velkommen til Veiledningskonferansen i Stavanger den 5. og 6. februar 2026 på Clarion Hotel Stavanger. Tema for konferansen er "Profesjonsveiledning i ulike kontekster: tilpasninger, perspektiver og muligheter."

Publisert Sist oppdatert
Tema for årets veiledningskonferanse:

Profesjonsveiledning i ulike kontekster: tilpasninger, perspektiver og muligheter

VEILEDNINGSKONFERANSEN 5.-6. FEBRUAR 2026

Konferansen samler fagpersoner og forskere med interesse for profesjonsveiledning på tvers av praksisfelt og utdanninger. Målet er å utforske hvordan veiledning kan tilpasses ulike kontekster og bidra til profesjonell utvikling gjennom teoretiske perspektiver og praktiske erfaringer. Det vil bli muligheter for å presentere forskningsarbeider og dele erfaringer.

kvinne med langt mørkt hår holder en blyant og et nettbrett, smiler mot mann hun er i samtale med

Deltema for konferansen inkluderer:

  • Veiledning i profesjonsmangfoldet
  • Profesjonsveiledning i utdanning og yrke
  • Teoretiske perspektiver på profesjonsveiledning
  • Innovasjon og muligheter innen veiledning

Veiledningskonferansen 2026
Torsdag 5. februar
09:00–10:00 – Registrering
Kaffe/te/frukt serveres fra kl. 09:30

10:00–10:45 – Åpning av konferansen
Velkomsthilsen
Musikalsk innslag
10:45–11:30 – Hovedforedrag
Professor Elaine Munthe:
11:30–12:30 – Lunsj

12:30–13:00 – Poster-pitch
Alle som bidrar med poster får 3 minutter til å presentere sitt arbeid
13:30–15:00 – Parallellsesjon A
15:00–15:30 – Pause
Konferansebuffet
15:30–17:00 – Parallellsesjon B

19:00 – Konferansemiddag med underholdning

Fredag 6. februar
09:00–09:30 – Foredrag
Professor Kristine Rørtveit
09:30–10:15 – Hovedforedrag
Dosent Cato Bjørndal
10:15–10:45 – Pause og posterprat

Konferansebuffet

10:45–12:00 – Parallellsesjon C
12:00–12:15 – Pause
12:15–12:45 – Avslutning
Stafettpinnen gis videre

12:45–14:00 – Lunsj

Vi tar forbehold om endringer i programmet.
Velkommen til Veiledningskonferansen 2026!

Påmelding gjøres på denne siden: https://www.letsreg.com/no/register/veiledningskonferansen2026#/
Pris for full konferanse inkludert festmiddag er 5300,-
Pris for konferanse uten festmiddag er 4500,-

Vi inviterer alle med interesse for veiledning til å utforske temaet

Profesjonsveiledning i ulike kontekster: tilpasninger, perspektiver og muligheter.

Periode for innsending: 1.mai - 25.september

Profesjonsveiledning rommer et mangfold av perspektiver – pedagogiske, psykologiske, filosofiske, etiske, organisatoriske og prosessorienterte. Vi ønsker også å løfte fram tverrfaglige tilnærminger og utforske hvordan veiledning kan utvikles i møte med nye behov og kontekster.

Du kan sende inn abstrakt til følgende format:
Paperpresentasjon
Poster
Symposium
Workshop

Alle innsendinger må inkludere:
Tittel på presentasjon/tema
Navn og institusjon på presentatører
Sammendrag på maks. 300 ord

Paperpresentasjon:
Beskriv erfaringer eller forskningsresultater. Redegjør for teoretisk og metodologisk grunnlag, funn og konklusjon. Hver presentasjon varer i 25 minutter (inkludert 5 min diskusjon). Inntil 4 papers i hver parallellsesjon.

Symposium:
Angi om det er erfaringer eller forskningsresultater som ligger til grunn. Redegjør for teoretisk og metodologisk fundament, aktuelle funn og konklusjon.

En symposie-sesjon bygger på et felles tema og foreslås/planlegges av en symposiumorganisator. Abstraktene skal knyttes til samme tematikk. Symposiet har en organisator og en eller flere diskusjonspartnere, som har lest bidragene på forhånd. Symposium-organisatoren bestemmer selv organiseringen og tidsrammen for hver presentasjon. Total varighet er 90 minutter.

Symposiumforslaget må inneholde:
1. Tittelen på symposiet
2. Navn på leder og diskusjonspartnere
3. Et abstrakt som beskriver hele symposiet (maks 300 ord)

Poster:
Angi om det er erfaringer eller forskningsresultat som ligger til grunn. Redegjør for teoretisk og metodologisk fundament, aktuelle funn og konklusjon.

Poster-sesjoner gir mulighet til å presentere et prosjekt visuelt på en plakat. Poster-presentatører bør være tilgjengelige for dialog med deltakere under poster-sesjonen. Abstraktet (maks 300 ord) må beskrive fokuset for posteren.

Plakater bør være i A0-format, stående (841 mm x 1189 mm). Presentatøren er selv ansvarlig for å ta med plakaten til konferansen. Det vil også bli lagt til rette for en 3-minutters poster-pitch i programmet.

Workshop:
Angi formålet med workshopen og hvilken type interaksjon som er forventet (f.eks. praktiske øvelser, gruppearbeid, refleksjon). Redegjør for teoretisk og eventuelt metodologisk fundament, samt konkrete verktøy eller metoder som vil bli brukt under workshopen (maks 300 ord).

Workshopen kan bygge på erfaringsbasert kunnskap, forskningsresultater eller innovative tilnærminger som kan fremme faglig utvikling eller praksis. Tidsramme: 60–90 minutter.

Eksempel på struktur:
Introduksjon og bakgrunnsinformasjon (ca. 15–20 min)
Aktiv deltakelse, gruppearbeid eller case-studier (ca. 30–45 min)
Diskusjon og oppsummering (ca. 15–25 min)
Send inn ditt sammendrag her:
https://app.oxfordabstracts.com/stages/78115/submitter

Hotell, pris, påmelding, kontakt

Konferansehotell og overnatting
Konferansen er på Clarion Hotel Stavanger, Arne Rettedals gate 14, 4008 Stavanger .Vi har fått et begrenset antall rom på Clarion Hotel Stavanger fra 5-6 februar til en god og redusert pris. Disse kan bestilles her:

Lenken er gyldig til 01.11.2025, eller til den er fylt opp. Etter dette er det vanlige priser som gjelder, og bookinger gjøres via hotellet eller Strawberrys nettsider. Les mer om Clarion Hotel Stavanger,

Informasjon om parkering, fasiliteter og transport til/fra Sola lufthavn eller Stavanger sentrum, finner du også på hotellets nettside.

Overnatting til redusert pris er kr. 1610,- for en natt fra 5. til 6. februar. Rom før og etter konferanse må bestilles på hotellet.

Kontakt for praktiske spørsmål vedrørende påmelding, hotell, overnatting og annet relatert til din deltakelse: veilederkonferansen2026@uis.no

 

NORDVEI – Nordisk tidsskrift i veiledningspedagogikk

Veiledningskonferansen fortsetter det gode samarbeidet med NORDVEI – Nordisk tidsskrift i veiledningspedagogikk. Presentasjon på konferansen vil gi mulighet for å sende inn abstrakt til et eget temanummer.

Nordvei-logo

 

Årets hovedforedragsholdere

Elaine Munthe

Professor i pedagogikk, Universitetet i Stavanger

Elaine Munthe er professor ved Universitetet i Stavanger og har lang erfaring innen forskning på lærerutdanning og faktorer som påvirker overgangen fra utdanning til yrkesliv for lærere. Hun har blant annet vært ansvarlig for utviklingen av et kunnskapsgrunnlag om å rekruttere og beholde lærere i barnehage og skole. Munthe har hatt flere lederroller gjennom sin karriere, blant annet som dekan ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora og leder for Kunnskapssenter for utdanning ved UiS. Hun har også ledet flere komiteer og programmer knyttet til evaluering av lærerutdanningene og forskning på lærerutdanningene, både nasjonalt og internasjonalt .

Kristine Rørtveit

Professor i sykepleievitenskap/helsevitenskap

Kristine Rørtveit er professor i sykepleievitenskap/helsevitenskap og klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie, med utdanning innen veiledningspedagogikk. Hun har lang erfaring med klinisk veiledning, blant annet i kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Rørtveit har de siste årene hatt fokus på mentalisering og affektbevissthet i veiledningen, og hatt en spesiell interesse for skammens betydning. Hun veileder både profesjonelle og studenter, underviser ved Universitetet i Stavanger og har bidratt i boken Veiledning: En humanistisk og eksistensiell tilnærming. Hennes forskning omhandler psykisk helse, med særlig vekt på spiseforstyrrelser, selvmords- og personlighetsproblematikk. Kristine Rørtveit har en omfattende publikasjonsportefølje, både nasjonalt og internasjonalt.

Cato R. P. Bjørndal

Dosent i pedagogikk, Universitetet i Tromsø

Cato Bjørndal er dosent ved Result, UiT – Norges arktiske universitet. I ni år har han ledet forskningsgruppen FIVE – Forskningsgruppe i veiledning. Hans forskning fokuserer på veiledning, veiledningskvalitet og veilederes utvikling i ulike kontekster, samt bruk av teknologi for å styrke kvaliteten i veiledning. Bjørndal har særlig konsentrert seg om praksisveiledning i lærerutdanning, og i de senere år også master- og ph.d.-veiledning. Han har publisert en rekke bøker og artikler i Norden, med hovedvekt på veiledning. Han har lang erfaring fra ulike veiledningskontekster, inkludert skole, helse, offentlig administrasjon og næringsliv, og har samlet omfattende forskningsmateriale om veiledning.

Årets hovedforedragsholdere

Professor i pedagogikk
51833530
Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Kunnskapssenter for utdanning
Professor i sykepleievitenskap/helsevitenskap
51831400
Det helsevitenskapelige fakultet
Avdeling for omsorg og etikk

Kontaktpersoner

Seniorrådgiver
51831413
Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Fakultetsadministrasjonen UH
Universitetslektor i pedagogikk
51831472
Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Institutt for kultur- og språkvitenskap
Førstelektor i pedagogikk
51832392
Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk
Rådgiver
51831109
Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Fakultetsadministrasjonen UH
Førstelektor i pedagogikk
51833559
Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Institutt for barnehagelærerutdanning