Hopp til hovedinnhold

Viktig korona-info ved UiS

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester og følger de samme smittevernrådene som ellers i samfunnet. Her får du oversikt over hva som gjelder på universitetet.

Publisert: Endret:
Video: Hold avstand!

Følg rektors oppfordring, så kan vi gå en lys vår i møte! OBS! Merk at anbefalt avstand til hverandre for tiden er to - 2- meter.

For studenter

Her finner du spørsmål og svar for studenter om koronasituasjonen ved UiS. Hvis du er bekreftet smittet, vennligst ring 417 75 566.

Oppdatert 14. april 2021

På grunn av smittesituasjonen vil undervisningen ved UiS gjennomføres digitalt inntil videre. Lesesaler og bibliotek er åpne med begrenset kapasitet.

Det kan gjøres unntak for studenter som trenger tilgang til laboratorier, utstyr, instrumenter og øvingslokaler. Studenter som trenger tilgang til laboratorier, utstyr, instrumenter og øvingslokaler i uken etter påske bes holde seg oppdatert i Canvas.

Alle planlagte arrangementer skal være digitale. Disputaser kan gjennomføres som en hybridløsning.

UiS oppfordrer alle studentene til å følge med på Canvas for informasjon om undervisningen.

De ansatte som har mulighet til det, skal ha hjemmekontor. Det må imidlertid være tilstrekkelig bemanning på campus for å ivareta undervisning og støttetjenester. Spørsmål om tilstedeværelse på campus avklares av nærmeste leder.

Praksis skal gjennomføres så langt det er mulig.

Det planlegges mer fysisk undervisning på campus så snart smittetrykket tilsier det.

Åpningstider i alle bygg er klokken 07.45-20.00. Etter stengetid trenger du adgangskort for å komme inn i bygningene. ​​​​​​​

UiS følger nasjonale råd og retningslinjer for drift og smittevern og anbefaler alle å laste ned FHIs smittesporingsapp.

Universitetsledelsen vil takke studentene og de ansatte for stor tålmodighet og ekstraordinær innsats i en krevende tid. 

Lesesaler er åpne med begrenset tilgang og kapasitet. Det samme gjelder for bibliotekene. Her finner du åpningstider for alle bibliotekene.

Kafé Optimisten og Bokkaféen i Kjølv Egelands hus, kafé Sentralen i Arne Rettedals hus og Musikanten i Bjergsted har åpent. Fra og med torsdag 25. mars er det kun mulig å kjøpe take-away fra kafeene. Det er påbudt med munnbind ved bestilling og henting av mat. Se oppdatert oversikt på Studentenesbeste.no

SiS bok er åpen fra klokken 08.00 på hverdager. Fra og med 24. mars er det påbudt med munnbind når du besøker SiS bok. Bokhandelen sender også i posten for 49 kroner, uansett ordrebeløp. Ta kontakt på sisbok@studentensbeste.no.

SiS Sportssenter er også åpen, se mer informasjon her.

Vi anbefaler bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde en avstand på minimum to meter.

Det kan være tøft å være student under en pandemi når mange av de sosiale treffpunktene er borte. Trenger du noen å snakke med?

UiS følger disse smittevernrådene: Hold to meter avstand til andre, vask hendene ofte, hold deg hjemme hvis du er syk og ha lav terskel for å teste deg, selv ved lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber.

Les mer om smittevern ved opphold på campus.

UiS har vurdert transportmulighetene og anbefaler at ansatte enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes. 

Les også smitteverninformasjon for Stavanger kommune.

Alle nye internasjonale studenter som kommer til Norge skal i innreisekarantene på karantenehotell. Opphold på karantenehotell dekkes av UiS. Se mer detaljert informasjon fra UiS om internasjonale studenter og karantene (kun på engelsk).

Her finner du Folkehelseinstituttets retningslinjer for innreisekarantene ved ankomst til Norge.

Hovedregelen er at eksamen våren 2021 blir gjennomført som hjemmeeksamen. Studenter må følge med på Canvas for mer informasjon.

Ved digital undervisning bruker du egen pc og kobler deg til nettet hjemmefra. Digital undervisning blir anvist av emneansvarlig, normalt via Canvas.

Ved problemer eller utfordringer, ta kontakt med IT-hjelp@uis.no eller IT-servicedesk-telefon: 51 83 30 00.

Hovedregelen er at eksamen våren 2021 blir gjennomført som hjemmeeksamen. Studenter må følge med på Canvas for mer informasjon.

Har du spørsmål knyttet til eksamen kontakt eksamen@uis.no 

Kunnskapsdepartementet legger til grunn at praksis skal gjennomføres så langt det er mulig.

Gjennomføring av praksis for studenter risikovurderes av fakultetene. Studenter får nærmere informasjon i emnet i Canvas.   

Informasjon til studenter i praksis i helseutdanninger.

Informasjon til studenter i praksis i lærerutdanninger.

Det er svært viktig for UiS å vite når studenter er bekreftet smittet for å forebygge ytterligere spredning. Ring derfor 417 75 566, hvis du er bekreftet smittet.

Formålet med dette er at UiS sikrer at smittevernkontoret har fått denne informasjonen og at UiS får råd for videre smittevernarbeid. Informasjonen blir behandlet i henhold til personopplysningsloven artikkel 6-1-(e)

Hvis du mistenker at du er smittet på grunn av nyoppståtte luftveissymptomer, eller dersom du har ankommet Norge fra et rødt land i løpet av de siste 10 dagene, bør du teste deg for koronavirus. Sjekk om du trenger en test på koronasjekk.noFor å avtale time for testing kan du ringe koronatelefonen på 51 91 40 30 eller ta kontakt med fastlegen din. Hvis du har symptomer på akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19, trenger du ikke en vurdering fra fastlegen først. Det samme gjelder hvis du er nærkontakt til en bekreftet smittet person, eller etter reise i et rødt land de siste ti dagene.Du kan også bestille time elektronisk på helsenorge.no, under funksjonen timeavtaler.

I utgangspunktet gjelder vanlige regler for gyldig fravær ved obligatorisk undervisning/aktivitet og eksamen. Gyldig fravær fra obligatorisk undervisning skal dokumenteres på samme måte som ved sykdom på eksamen. Dersom du ikke klarer å skaffe en legeerklæring på forhold knyttet til koronaviruset, må du legge ved en egenmelding/ forklaring.

UiS vil så langt det er mulig legge til rette for at studenter ikke skal være skadelidende ved langvarig karantene og sykefravær grunnet koronavirus.

Dersom du ikke kan delta på obligatorisk undervisning/aktivitet eller eksamen grunnet karantene/sykdom skal du søke om gyldig fravær ved å logge deg inn på den digitale studentekspedisjonen.

 • Sett deg inn i vår smittevernsinstruks for undervisningsrom og auditorier før du ankommer UiS.
 • Hold avstand og unngå kø: Alle som kommer til UiS sine campuser må vise hensyn og holde avstand til andre, og ellers følge våre smittevernregler.
 • Munnbind: Vi anbefaler bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde en avstand på minimum en meter.
 • Digital studentekspedisjon: Du kan også benytte deg av digital studentekspedisjon dersom du skal søke om tilrettelegging ved eksamen, endring av utdanningsplan m.m. 
 • Send oss en e-post. Du kan bruke følgende e-postadresser:

  *Studentekspedisjon (for spørsmål om studentbetaling/studentkort/generelle spørsmål): studeksp@uis.no

  *Studieveiledning (for spørsmål om studievalg/reglementer og grader/tilrettelegging for studenter med nedsatt funksjonsevne): studieveiledning@uis.no

  *Studentweb (for spørsmål om utdanningsplaner/semesterregistrering): studentweb-hjelp@uis.no
 • *IT-hjelp (hvis problemer med å aktivere IT-bruker): it-hjelp@uis.no

Alle må følge råd og anbefalinger for hvordan man skal forebygge smitte. Les mer om avstand, karantene og isolering på Folkehelseinstituttets nettside.

Har du spørsmål om smittevern som ikke er besvart her, kan du sende en e-post til beredskap@uis.no og så skal vi svare deg så raskt vi kan.

Studentens beste i Stavanger (SiS) har samtaletilbud for studenter du kan benytte deg av. Vi har også en samleside med oversikt over tilbud og arrangement.

Du kan også ringe studenttelefonen. Det er et gratis, anonymt og landsdekkende lavterskeltilbud til alle studenter. Telefonen er nattåpen fra kl. 17:00-07:00 hver dag. Den er åpen både hverdager, helger og helligdager. Ring 116 123, og trykk «3».

Hvis du trenger psykiatrisk sykepleier, ring Stavanger legevakt (116 117) og avtal time

Fastlegen kan også henvise deg videre til relevante tilbud

Ved selvmordsfare kan du ringe

51 51 59 59: TIPS-telefonen, Tidlig oppdagelse og behandling av psykoser, hverdager 8-15

22 40 00 40: Kirkens SOS (laveste terskel for hjelp, tilgjengelig 24 timer i døgnet)

Vi har samlet informasjon om arrangementer, kurs- og gruppetilbud mm på denne siden.

Her finner du åpningstider for alle bibliotekene. Leseplass på biblioteket må bestilles på forhånd, opptil en uke fram i tid. Kurs og veiledning foregår hovedsakelig digitalt.

Vi anbefaler at man enten går, sykler eller kjører bil til campus. Bruk munnbind dersom du må bruke buss, tog, båt eller taxi.

Se Folkehelseinstituttets råd til passasjerer

Ta kontakt med Studentsamskipnaden i Stavanger – SiS Bolig.

Internasjonale studenter og karantene

Alle nye internasjonale studenter som kommer til Norge skal i innreisekarantene på karantenehotell. Opphold på karantenehotell dekkes av UiS. Se mer detaljert informasjon fra UiS om internasjonale studenter og karantene (kun på engelsk).

Her finner du Folkehelseinstituttets retningslinjer for innreisekarantene ved ankomst til Norge.

Ta kontakt med ditt fakultet for informasjon om tilrettelegging.

På Lånekassens nettsider finner du oppdatert informasjon om utbetaling av lån og stipend, samt relevante kontaktpunkter.

Følg med på hvilke ordninger som gjelder på Lånekassens nettsider.Har du spørsmål du ikke finner svar på her? 

Benytt dette skjemaet for å ta kontakt i Digital studentekspedisjon

Smitteverninstruks for opphold på campus

Universitetet følger de samme smittevernrådene som ellers i arbeidslivet. Alle som oppholder seg på campus må i tillegg sette seg inn i smitteverninstruks for UiS.

Oppdatert 17. februar 2021

Studenter og ansatte har et selvstendig ansvar for å ivareta egen helse og å følge de smitteverntiltak som gjelder til enhver tid. Alle må følge Folkehelseinstituttets sine instruksjoner for smittevern og Stavanger kommunes smittevernråd og regler. 

UiS har tilrettelagt for at alle skal kunne holde minst én meter avstand i de fleste undervisningssituasjoner, og følgende gjelder for undervisningsrom og auditorier:

 • Alle spriter hendene før de går inn i undervisningsrommet. Dispensere står ved inngangen, og flasker med håndsprit finnes i rommet.
 • Ingen benytter de setene som er sperret av.
 • Alle har ansvar for desinfisering av sin plass før forelesning. Servietter ligger ved inngang.
 • Unngå kø når du går inn og ut av rom.

Dersom du fortsatt føler deg utrygg og ønsker ytterligere tiltak ut over dette, kan du vurdere å bruke munnbind i den tiden du oppholder deg på campus. Da må du selv anskaffe munnbind, som også kan kjøpes i SiS Bok eller SiS-kafeene. I undervisningssituasjoner hvor fakultetet ditt har valgt å anbefale eller kreve bruk av munnbind, vil du få munnbind tildelt.

Når du skal bruke munnbind er det viktig at du bruker det riktig. Se korrekt bruk av medisinsk munnbind og korrekt bruk av tøymunnbind.

Smittevernsinstruks for forelesere

 • Foreleser har ansvar for desinfisering av sin plass og utstyr før bruk. Servietter ligger tilgjengelig. 
 • Forelesere tar ansvar for påminnelse av gjeldene smitteverninstruks for undervisningsrom og auditorier.

Smittevernsinstruks for møteledere

 • Møteleder har ansvar for desinfisering av sin plass og utstyr før bruk. Servietter ligger tilgjengelig. 
 • Alle har ansvar for desinfisering av sin plass før møtet. Servietter ligger tilgjengelig. 

Avdeling for bygg og arealforvaltning ved renhold har ansvar for etterfylling. Ved mangler – ta kontakt på tlf 976 96 442. 

Sikresiden.no

UH-sektorens beredskapsside med informasjon om koronapandemien.

Åpningstider og transport

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester. Åpningstider i alle bygg er kl. 7.45 – 20.00. Her finner du mer informasjon om transport og åpningstider.

Etter stengetid trenger du adgangskort for å komme inn i bygningene.

Transport

Vi anbefaler at man enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og Folkehelseinstituttets råd til passasjerer må overholdes.

SiS kafé

Her finner du åpningstider til kafeene på campus.

SiS bokhandel

Åpningstider er hver ukedag mellom 9 og 15.

Bibliotek

Her finner du åpningstider for alle bibliotekene. Leseplass på biblioteket må bestilles på forhånd, opptil en uke fram i tid. Kurs og veiledning foregår hovedsakelig digitalt.

Arkeologisk museum

Se åpningstider til museet og Kafé Ask og Embla.

For ansatte

Samleside for ansatte om koronasituasjonen.

UiS intranett finner du en samleside om koronasituasjonen. Du får tilgang med Feide-pålogging.