Påfyll: Fra søsterelev til sykepleierstudent

Onsdag 24. februar 2021 kl. 08:15-09:00,
Zoom.

Fra søsterelev i 1920 til sykepleierstudent i 2021 – hva har skjedd på veien? Sykepleiehistoriker Kristin K. Adriansen vil ta oss gjennom utdanning av sykepleiere i Stavanger i 100 år.

Published Endret
Søsterelever

I 2021 markerer vi 101-årsjubileum for sykepleierutdanning i Stavanger. Det har uten tvil skjedd store endringer fra slik utdanningen var i 1920 og fram til dagens moderne universitetsutdanning. 

Hva lærte søsterelevene for 100 år siden, og hvordan har utdanningen utviklet seg? Til Påfyll kommer vår egen sykepleiehistoriker for å elegant geleide oss gjennom et århundre med sykepleie. 

Kristin Kavli Adriansen er utdannet sykepleier og sykepleielærer. Hun har stor interesse for lokal sykepleiehistorie, og er nå leder for Avdeling for omsorg og etikk ved Det helsevitenskapelige fakultetet. 

Frokostmøtene Påfyll arrangeres av Det helsevitenskapelige fakultet hver onsdag fra kl. 08:15-09:00 på Zoom eller i kantinen i Kjell Arholms hus. Det vil veksles mellom samtaler, debatter, skråblikk, humor og innlegg om helse og andre spørsmål som kan sette i gang den gode praten. 

Det vil være et begrenset antall plasser tilgjengelig grunnet smittevernshensyn. Studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet vil ha prioritet våren 2021 og zoom/påmeldingslenke vil derfor deles på Canvas.