Påfyll: Ultralyd for helsepersonell. Det nye stetoskopet?

Onsdag 10. februar 2021 kl. 08:15-09:00,
Zoom.

Ultralyd er et viktig diagnostisk hjelpemiddel som sikrer god pasientbehandling. Under påfyll vil våre forskere fortelle mer om hvordan kompetanse i ultralyd kan redde liv.

Publisert: Endret:
Simulering med bruk av ultralyd på skadested (Foto: Hilde Garlid).

Dagens apparater er håndholdte og kan enkelt brukes både i og utenfor sykehus. Forskerne Nils Petter Oveland  og Victoria Vatsvåg er invitert til Påfyll for å fortelle mer om bruk av ultralyd for helsepersonell.

Nils Petter er forsker, anestesilege og en innovativ drivkraft i det akuttmedisinske miljøet. Som lege i luftambulansen har han med seg et bærbart ultralydapparat og kan dermed raskere stille diagnoser i feltet.

Victoria er stipendiat ved Det helsevitenskapelige fakultet og forsker på fjernundervisning i ultralyd. Høsten 2020 sendte hun ultralydapparater rundt om i verden for å sikre masterstudenter best mulig undervisning i ultralyd under pandemien.

Se ogsåStøtte fra Universitetsfondet til satsing på ultralyd

Frokostmøtene Påfyll arrangeres av Det helsevitenskapelige fakultet hver onsdag fra kl. 08:15-09:00 på Zoom eller i kantinen i Kjell Arholms hus. Det vil veksles mellom samtaler, debatter, skråblikk, humor og innlegg om helse og andre spørsmål som kan sette i gang den gode praten.

Det vil være et begrenset antall plasser tilgjengelig grunnet smittevernshensyn. Studenter ved Det helsevitenskapelige fakultet vil ha prioritet våren 2021 og zoom/påmeldingslenke vil derfor deles på Canvas.