Miljøkostnader forbundet med vindkraft: Empiriske studier i Norge

Onsdag 26. januar 2022 kl. 19:00-20:30,
Arkeologisk museum.

Vitenskapsakademiet i Stavanger inviterer til fellesmøte med UiS Seniorforum 26.01. kl. 19:00 på Arkeologisk museum. Møtet er gratis og åpent for alle interesserte.

Publisert: Endret:

Foredrag ved professor Gorm Kipperberg

Gorm Kipperberg

I foredraget gir Kipperberg først en kort introduksjon til fagfeltet miljøøkonomi og det konseptuelle og metodiske utgangspunktet for verdsetting av miljøgoder og miljøskade. Deretter sammenfatter han funn fra nyere forskning på den norske befolkningens preferanser for utbygging av fornybar energi og de miljøøkonomiske konsekvensene av vindkraft på land. Møtedeltakere som vil sette seg inn i spørsmålet på forhånd kan laste ned og lese artikkelen:

Lindhjem, H., Dugstad, A., Grimsrud, K., Handberg, Ø. N., Kipperberg, G., Kløw, E., & Navrud, S. (2019). Vindkraft i motvind–Miljøkostnadene er ikke til å blåse av. Aktuell kommentar. Samfunnsøkonomen, 4, 6-17.

Gorm Kipperberg har master- og doktorgrad i Agricultural & Resource Economics fra UC-Davis (CA, USA) og er professor i miljøøkonomi ved Handelshøgskolen, Universitetet i Stavanger. Han har bred internasjonal erfaring og har blitt kåret til årets beste foreleser ved UiS.

Hans forskning er primært rettet mot miljøverdsetting. Sofistikerte datainnsamlings- og analyse-teknikker blir tatt i bruk for å sette priser på miljøgoder og tjenester og estimere kostnader forbundet med miljøskader. Videre forsker han på husholdningers og bedrifters vilje til å foreta miljøvennlige valg. Slik kunnskap er avgjørende for samfunnsøkonomi og utforming av politikk for industriell utvikling, miljøvern og klimatiltak.

Foredraget starter klokken 19:00, men kafeen er åpen fra klokken 18:30 for de som ønsker å komme tidligere.

På grunn av Covid-pandemien er antall personer i auditoriet på Arkeologisk museum begrenset til 30 personer. Påmelding til møtet kan rettes til Lisbeth Prøsch-Danielsen, e-mail: lisbeth.prosch-danielsen@uis.no innen tirsdag kl. 16:00.