Hopp til hovedinnhold

Risiko og teknologi i forsikringsverden

Tirsdag 13. april 2021 kl. 14:00-15:30,
Hub Meeting.

Hvordan brukes teknologi ved beregning av risiko i et forsikringsselskap, og hva er viktige perspektiver? Dette Hub-møtet vil prøve å sette lys på de vilkår og teknikker som brukes innenfor området.

Publisert: Endret:

Hub møte, Tirsdag 13 April, 14:00 - 15:30

Ruben Pedersen fra ORS Consulting vil i dette CIAM Hub møtet se på hvilke type teknikker forsikringsbransjen bruker til å vurdere risiko.

Beregning av risiko og bruk teknikker i forsikringsbransjen har tradisjonelt fokusert på vanlige velkjente risikoer som naturlig fare, brannrisiko og forretningsutfordringer. Mange forsikringsselskaper har klare retningslinjer for hvordan de vurderer sine kunder basert på slike risikoer. Det er flere risikofaktorer som evalueres med utgangspunkt i f.eks. befaring, evalueringer av verste fall scenarier og tiltak for risikoforbedring. Mens risikofokus kan virke mer styringsbasert og rådgivende, er det flere likheter mellom tradisjonell HMS, kvalitetssikring, teknisk sikkerhet og brannsikkerhet innenfor områdene forsikring og risikoteknikk. Denne presentasjonen tar sikte på å presentere hvordan risikotekniske i et forsikringsselskap gjennomføres, hva som er viktige perspektiver. Vi vil også utdype begreper og teknikker som brukes innenfor fagområdet.

Seminaret er digitalt og finner sted tirsdag 13. april fra kl. 14:00 - 15.30

Det vil åpnes for diskusjon etter presentasjonen. CIAM-medlemmer vil motta invitasjon til seminaret. Hvis du ikke har mottatt en invitasjon, vennligst send en e-post til ciam@uis.no for å bli registrert.

Seminaret er i regi av CIAM Hub for Asset Safety & Risk