Vil jobbe med sikkerhetspolitikk

Samfunnssikkerhetsstudent Nora vil bli sikkerhetsansvarlig på statlig nivå.

Publisert Sist oppdatert

Nora Sande, student samfunnssikkerhet
  • Navn og alder: Nora Sande, 24 år
  • Hjemsted: Hønefoss
  • Her bor jeg i Stavanger: Badedammen <3, Stavangers deiligste sted
  • Jeg studerer: Master i samfunnssikkerhet

Jeg studerer samfunnssikkerhet fordi:

Kriser og katastrofer går inn i historiebøkene, og kan potensielt alltid skje i dag. Likevel er det nesten alltid krisehåndteringen man husker best – og da gjelder det å ha forutsett krisene og katastrofene på forhånd.

Jeg tok en bachelor i statsvitenskap før jeg begynte på masteren. Det føltes riktig fordi jeg drev en del med politikk på fritiden, og interesserte meg veldig i dette. På slutten av bacheloren kjente jeg at jeg hadde blitt mer interessert i de sikkerhetspolitiske spørsmålene, som var det som fikk meg over på mastergraden.

Mitt favorittemne er:

Jeg likte SAM500! Altså emnet Infrastruktur og sårbarhet. Vi fikk besøk av folk fra forskjellige sektorer som fortalte om sårbarheter og alt som kunne gå galt i deres virksomhet. Det var skikkelig interessant!

Dette er mitt beste studietips:

Finn deg noen å være student sammen med!

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

På studierommet til linjeforeningen.

Dette liker jeg å gjøre i fritiden:

Være ute! Helst i form av å løpe, surfe, gå fjelltur eller bade. Og så liker jeg å være inne å sy og strikke når vestlandet byr på sitt mørkeste vær.

Dette er typisk Stavanger:

Det er alltid en quiz i umiddelbar nærhet, enten på Folken, Martinique, Frøken Pil, og generelt av linjeforeninger. Eller en konsert. Eller en forestilling. Eller et bruktmarked. Eller noe annet.

Dette er min drømmejobb:

Sikkerhetsansvarlig på statlig nivå!