Beredskapsrådet, i samarbeid med Kunnskapsdepartementet (KD) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), har gleden av å invitere til den årlige konferansen om sikkerhet og beredskap, som arrangeres for og av kunnskapssektoren.
Samfunnet i Ås, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
18. oktober kl. 10.30 til 19. oktober kl. 13.00
Ledere, rådgivere, HMS-koordinatorer og andre med interesse for sikkerhets- og beredskapsarbeidet i høyere utdanning og tilsvarende
Ingen konferanseavgift. Konferansemiddag dekkes av den enkelte deltaker.
22. september 2023

Om konferansen
«Helhetlig risikostyring i kunnskapssektoren – hvordan balansere ulike hensyn, og hva skal til for å lykkes i praksis?»
Samfunnssikkerhet, nasjonal sikkerhet, informasjonssikkerhet, personvern, eksportkontroll og ansvarlig internasjonalt samarbeid, HMS og internkontroll er alle områder som kunnskapsinstitusjonene forventes å ha fokus på. De senere årene har sektoren dessuten fått erfare hvor viktig det er å forstå risiko og å ha planer for å forebygge og håndtere ulike typer hendelser.
Hvordan dette skal gjøres i praksis utfordrer sektoren. Utdanningsinstitusjonene mangler gjerne strukturer, systemer og retningslinjer for å ivareta kravene. Det er heller ikke helt klart hvilket omfang som er «godt nok». I realiteten blir arbeidet med sikkerhet og beredskap ofte prioritert lavere sammenlignet med andre mål og strategier som virksomhetene må levere på. Dette er kjente problemstillinger også utenfor kunnskapssektoren.
For å løse noen av utfordringene, tror vi det er mye å hente på å tenke mer helhetlig rundt arbeidet med sikkerhet og beredskap. På konferansen får vi høre ulike perspektiver og refleksjoner, både fra myndighetene, fageksperter og fra sektoren selv. Det er satt i gang flere spennende prosjekter i sektoren som vi gleder oss til å få mer innsikt i.
Vel møtt til konferanse!
Program
På programmet står blant annet risikostyring i kunnskapssektoren, verdivurdering og praktisk beredskapsarbeid.
Det er mulig for deltakerne å delta på hele arrangementet, eller velge kun å delta på én av dagene, dersom det er å foretrekke.
Praktisk informasjon
Her finner du informasjon om transport og overnatting.

Ankomst med tog
Vy sine lokaltog og Flytoget går fra Oslo lufthavn Gardermoen til Oslo S. Fra Oslo S går Vy lokaltog retning Moss til Ås stasjon, reisetid er 18 minutter. Togene går hver halv time. Det er gangavstand fra Ås stasjon til Samfunnet og campus NMBU (ca. 1 km).
Ankomst med flybuss
Vy /Flybussen FB11) går regelmessig tur/retur Fredrikstad – Oslo lufthavn Gardermoen, busstopp på Korsegården i Ås begge veier. Det er gangavstand fra Korsegården til campus (ca 1. km). Ruter sin buss nr. 510 (Langhus – Ski – Ås – Drøbak) går fra Korsegården til campus.
Ankomst med buss
Ruter sin buss nr. 510 (Langhus – Ski – Ås - Drøbak) går mellom Ski og Ås.
Ankomst med bil
Fra Oslo, følg skilting mot E6 Gøteborg. Kjør av E6 ved Ås, det er skiltet mot universitetet. Følg Osloveien mot Ås 1 km til NMBU campus og Samfunnet. Informasjon om gjesteparkering ved NMBU finner du her: https://www.nmbu.no/om/parkering
Overnatting
Deltakerne ordner med overnatting selv, konferansen har ingen avtalehotell. Det er gode muligheter for overnatting i Oslo. Det er også hoteller i Ski sentrum.
Foredragsholdere
Vi har gleden av å presentere følgende:
- Statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel, Kunnskapsdepartementet
- Departementsråd Dag Thomas Gisholt, Kunnskapsdepartementet
- Jan Emil Gran, Kunnskapsdepartementet
- Stine Rønnes, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir)
- Roar Thon, NSM
- Hermann Wiencke, Proactima
- Vigdis By Kampenes, OsloMet
- Håvard Tvinnerheim, Lånekassen
- Emil Holmen, NTNU
- Jens Rindal, Valdres folkehøgskole
- Pål Wæraas, Høyskolen Kristiania
- Lena Knutsen, Høgskolen i Innlandet
- Sikresiden.no v/ Randi Utstrand