Se live streaming av Jazzfestival på Spor 5

Kl. 19.00 19. november 2020 streames Jazzfestival på Spor 5. Jazzfestivalen er en del av Fakultet for utøvende kunstfag sitt 75-årsjubileum.

Publisert: Endret:
Fakultet for utøvende kunstfag 75 år!

Fakultet for utøvende kunstfag fyller 75 år og i den anledning inviterer jazzlinjen ved Universitetet i Stavanger til jazzfestival på Spor 5. På konserten får man oppleve studenter og ansatte i samspill.

Les alt om Jubileumsfestivalen her

Velkommen til en variert helaften med spennende musikk på tvers av generasjoner og fortellinger om jazzlinjens historie.

Jubileumsfestival: Jazzfestival på Spor 5

Vi markerer i 2020 75-årsjubileet for grunnleggelsen av Stavanger Musikkonservatorium, forløperen til Fakultet for utøvende kunstfag. Jubileet feires med en rekke konserter og forestillinger.

Historikk

Allerede på 70- og 80-tallet på datidens Rogaland musikkonservatorium, begynte jazzen å snike seg inn på institusjonen. Under ledelse av Willy Bøgild hadde institusjonen et storband som et frivillig tilbud for studentene. I 1989 ble Ove Hetland ansatt som underviser i biinstrument klaver og i 94/95 fikk to studenter tilbud om 60 vekttall med jazzklaver. Dette skapte temperatur i styret, men i 1997, da konservatoriet hadde blitt Avd. for kunstfag ved Høgskolen i Stavanger, fikk avdelingen to studenter på faglærerutdanning innen klassisk musikk med hovedinstrument rettet mot jazz. Disse studentene, Øyvind Storesund og Børge Fjordheim, har siden markert seg i norsk musikkliv. Kort tid etterpå får Ove Hetland sine første jazzkolleger på institusjonen. Med Hetland, Wayne Brasel og div. timelærere tar man i 2001 inn det første kullet med ordinære jazzstudenter. I 2003 kommer Tor Yttredal til byen og han ansettes full stilling sammen med Ove og Wayne og starter arbeidet med å utvikle jazzlinjen videre. Utviklingen går fort og stadig flere timelærere og faste ansatte kommer til. Jazzlinjen har blitt en viktig bidragsyter i norsk musikkliv. I tillegg til at seksjonen leverer konsertopplevelser for regionens innbyggere, har den utdannet et stort antall studenter som markerer seg nasjonalt og internasjonalt med sin utøving, i tillegg til gode pedagoger som underviser morgendagens musikere.

Les mer om Fakultet for utøvende kunstfag her

Billetter

Å se livestreamingen av festivalen er selvsagt helt gratis, men om du skulle ønske å oppleve festivalen på Spor 5 kan du kjøpe billetter her.

UtB (20 min.)
Sigrid Lygren – vokal
Magnus von Brandis – saksofon
Ole Magnus Storflor – gitar
Sander Bjørlo – trommer
Petru Popa (lærer) – Piano

Les Coqs og Ella Eriksdatter Rørstad (20 min.)
Ella Eriksdatter Rørstad (vokal)
Gustav Skaaret (Gitar)

Stein Inge Brækhus – trommer, ansatt
Lars Fauchald Hartmann - sax - student Kristoffer Alberts - saksofon - ansatt
Julie Forbord Skagen - vokal -student

Friends of Friends (ved Joscha) 20 min.
Joscha Ernst - sax + komposisjoner
Frøya Tonheim Carlsen - altsax