Seksjon for klaver og sang ved Fakultet for utøvande kunstfag

Seksjon for klaver og sang høyrer til Avdeling for klassisk musikk ved Fakultet for utøvande kunstfag.

Publisert: Endret:
Fakta

Studentar som har klaver eller song som hovudinstrument får solid instrumentalopplæring av dei ypperlege pedagogane til seksjonen. Seksjonen har utstrekt konsertverksemd på fleire scener i Stavanger-regionen.

Søknadsfrist for studier i utøvende musikk er 15. desember.

Våren 2020 fremførte ansatte og studenter fra seksjonen Figaros bryllup

Tilsette

Førsteamanuensis

Førsteamanuensis

Førstelektor

Sang

Fra forestillingen Pasjon i Stavanger katedralkirke våren 2019. Foto: Marie von Krogh

Sangmiljøet ved fakultetet tilbyr med sine høyt kvalifiserte lærere et studium med vekt på både opera, Lied og tidlig musikk. Det nære samarbeidet med Opera Rogaland gir studentene unike muligheter for deltagelse i produksjoner med profesjonelle utøvere, regissører og dirigenter. Årlige Liedprosjekter og arbeid med tidlig musikk-repertoar er også viktige elementer i den helhetlige utdanningen.

Foto av klaverstudent Marie Bue Kessel under Universitetets julekonsert 2019. Foto: Olav Bjånes.

Klaver

Klaverstudentene tilbys et studium med tett individuell oppfølging. De høyt kvalifiserte lærerne med sin bakgrunn i den store tyske klavertradisjonen vektlegger i tillegg til arbeidet med hovedinstrumentrepertoaret også et nært samarbeid med sangerne i årlige Liedprosjekter. Studentene blir oppfordret til å utvikle sin egen repertoarprofil og får mange muligheter til konsertopptredener i ulike sammenhenger.