Hopp til hovedinnhold

Sjekkliste for nye studenter ved UiS

Velkommen som ny student ved UiS! Dette må du huske på for å komme i gang med studiene hos oss:

Publisert: Endret:
Semesterstart, faddergruppe på campus Ullandhaug

Steg 1: Aktiver brukernavn og passord:

For å få brukernavn og passord til IT-tjenestene som UiS tilbyr, må du aktivere IT-brukeren din. Du vil motta en e-post når brukeren din er klar for aktivering. Til aktiveringen trenger du fødsels- og personnummer.

Du trenger brukernavn og passord for å logge på blant annet disse tjenestene: CanvasOffice 365 og e-post, trådløst nettverk (eduroam), student-pc og StudentWeb. 

Vi anbefaler at du aktiverer IT-kontoen din før du ankommer UiS. Får du problemer med aktiveringen kan du kontakte IT-servicedesk på it-hjelp@uis.no eller 51833000.Steg 2: Semesterregistrering og godkjenning av utdanningsplan i StudentWeb:

For å beholde studieplassen må du semesterregistrere deg/godkjenne utdanningsplanen innen 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret. Du kan logge deg inn på StudentWeb med brukernavn og passord fra steg 1 eller via ID-porten (f.eks. MinID eller BankID). Vi anbefaler å gjøre dette så snart som mulig.

Sjekk også at du har meldt deg opp til undervisning og eksamen i dine emner. Dette vises i menypunktet "Aktive meldinger" på Studentweb. Dagen etter du har semesterregistrert deg vil du få tilgang til dine emner i Canvas.

Klikk her for å logge inn på StudentWeb

 

Steg 3: Gjøre opp studentbetaling

Alle studenter må betale en avgift hvert semester. Du oppretter selv faktura på Studentweb under "betaling". Frist for studentbetaling er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Dersom du ikke gjør opp studentbetalingen vil du miste studieretten din.Steg 4: Semesterkvittering

Semesterkvitteringen er din bekreftelse på at du har betalt og registrert deg, og er også beviset på at du har et gyldig studentkort.

Du kan laste ned semesterkvittering som app på din mobil. Appen heter Studentbevis og du finner den både i Google Play og i Appstore. Du må logge på appen med brukernavn og passord for å laste inn dine studentopplysninger.

Hvis du ønsker semesterkvittering på papir i stedet, kan dette bestilles via Studentweb.Steg 5: Ordne studentkort

Når studentbetalingen er gjort opp, kan du bestille studentkort i studentekspedisjonen i Arne Rettedals hus. Legitimasjon og bevis på betaling må fremvises. I uke 33 til og med 35 produseres studentkort hver dag i tidsrommet kl. 09.00-15.00, ellers i studentekspedisjonens åpningstid.

Av hensyn til smittevern ber vi alle studenter om å holde avstand til hverandre i køen og unngå at det blir for tette ansamlinger inne i foajeen. Erfaringsmessig er det kortest kø tidlig på dagen. Bruk munnbind om nødvendig!

Ditt studentkort eller appen Studentbevis kan brukes som lånekort på Universitetsbiblioteket.Steg 6: Tilgang til Canvas

Dagen etter semesterregistrering får du tilgang til dine emner i CanvasHer finner du blant annet informasjon om ditt emne, undervisningsmateriell og pensumliste.

Alle emner har en digital pensumliste. I pensumlisten kan du laste ned bokutdrag, finne lenker til online litteratur, samt se hvilke bøker som er tilgjengelig for utlån i biblioteket.

Dersom du ikke er oppmeldt til undervisning, kan du søke opp pensumlisten via pensumlistesystemet Leganto. Søk på emnekode og/eller avgrens på fakultet, semester og år.

Pålogging for Canvas

Steg 7: Timeplan

Timeplaner for studenter på campus Ullandhaug

Timeplaner for studenter på campus Bjergsted

Ved å søke på studentnummeret ditt kan du laste ned din personlige timeplan (etter at du har semesterregistrert deg). Studenter ved campus Ullandhaug kan reservere grupperom i TimeEdit eller Mazemap.

For kontakt med Timeplankontoret, send e-post til timeplan@uis.no

Studenter ved Fakultet for utøvende kunstfag i Bjergsted kan sende en e-post til bjergsted@uis.no

Steg 8: Lån og stipend fra Lånekassen

Det er først når studentbetaling er gjort opp og semesterregistrering er ordnet at lærestedet sender en bekreftelse til Lånekassen slik at du kan få utbetalt lån/stipend. Det er derfor i din egen interesse å gjøre dette så raskt som mulig.

Det er Statens lånekasse for utdanning som er ansvarlig for regelverket knyttet til utbetaling av lån og stipend. Dersom du har spørsmål om dette, må du ta kontakt med Lånekassen.

Steg 9: Min SiS

Gjør deg kjent med tilbudene til Studentsamskipnaden i Stavanger. SiS tilbyr gratis helsetjeneste, studentboliger, støtte til sosiale arrangement, billig trening og mye mer! Min SiS-appen gir deg en lett tilgjengelig oversikt.Steg 10: Meld deg på Fadderfestivalen

I juli kan du registrere deg som fadderbarn på Fadderfestivalen.

Fadderfestivalen ved Universitetet i Stavanger er den beste måten å bli kjent med dine nye medstudenter på! Den arrangeres over 5 dager, fra 16.-20. august og inneholder alt fra konserter og temafester til turer i friluft og happenings rundt om i Stavanger regionen. For å delta må du MELDE DEG PÅ OG KJØPE BILLETT. Det gjør du ved å laste ned den overnevnte «MinSiS» appen. Her klikker du deg inn på «Fadderuka», så «Fadderfestivalen på UiS» hvor du scroller deg ned til «Billetter». Her fyller du inn nødvendig informasjon, betaler og vipps så er du klar for fadderuke!

Når du har meldt deg på festivalen vil du også få en faddergruppe med studenter fra samme studieretning som deg. Faddergruppen holdes samlet hele uka. Ofte stilte spørsmål og masse god informasjon finner du på faderstavanger.no Vi gleder oss til å se deg!

Nå er du klar for å komme i gang med studiene ved UiS! Lurer du på andre ting?

Behov for tilrettelegging

Hvis du har en funksjonsnedsettelse eller helseproblemer som fører til ulemper i studie- eller eksamenssituasjonen,  kan du kan du sende en henvendelse til tilrettelegging@uis.no. Les mer om tilrettelegging.

Godkjenning og innpass av utdanning fra en annen utdanningsinstitusjon

Har du tatt utdanning ved en annen utdanningsinstitusjon, og ønsker godkjenning og innpass for denne som del av utdanningen din ved UiS? I så fall må du søke om dette.Andre spørsmål:

Tilbake til studiestart-forside

minsis.no/app(opens in a new tab)

Praktisk informasjon

HJELP – det er eksamenstid!

Eksamensstressa? I eksamensperioden tilbyr biblioteket ekstra kildeveiledning, hjelp med litteratursøk og nyttige tips o...

Innovasjonsavdelingen ved UiS søker studentassistent

Studerer du multimedieproduksjon eller andre relevante studier på UiS, og kan bidra til design og produksjon av multimed...

Flere studentboliger, færre parkeringsplasser

Nå settes første spadestikk for 129 ettromsleiligheter på parkeringsplassen i vest på campus Ullandhaug. Det betyr 180 f...

Bjergsted: Krav til fremmøte i undervisning og prosjekter

Krav til fremmøte ved Fakultet for utøvende kunstfag (UK) er en utdypning av emnebeskrivelsenes krav til oppfyllelse i e...

Velkommen til biblioteket!

Vi håper du vil ta i bruk biblioteket og alle tjenestene vi kan tilby.

Bjergsted: Studieadministrasjonen

Trenger du hjelp? Her kan du se hvem som hjelper med hva i studieadministrasjonen ved Fakultet for utøvende kunstfag.

Bjergsted: Lån av utstyr

Alle studenter tilhørende campus Bjergsted kan låne utstyr til studierelaterte konserter og prosjekter.

Bjergsted: Øvingsrom for studenter

Studenter og ansatte ved Fakultet for utøvende kunstfag kan booke øvingsromrom.

Bjergsted: Timeplan og undervisning for studenter

Ved Fakultet for utøvende kunstfag er studieåret delt opp i hovedsakelig tre ulike kategorier uker: Undervisningsuker, p...

Bjergsted: Åpningstid og nøkler

På campus Bjergsted trenger du egen nøkkelbrikke for å komme deg rundt

Rektor seier: Hald avstand!

Vi har delvis gjenåpna campus, og det er herleg! Nettopp derfor er det avgjerande at me ikkje blir slappe med smittevern...

Vi trenger alle noen

Vi er så godt som tilbake til normalen, men mange kan likevel oppleve ensomhet. Husk å ta vare på hverandre. Vi trenger ...

Studentpresten ved UiS

Sigbjørn Rydland Jårvik er studentprest. Se informasjon under, og ta gjerne kontakt!