Hopp til hovedinnhold

Sjekkliste for nye studenter ved UiS

Velkommen som ny student ved UiS! Dette må du huske på for å komme i gang med studiene hos oss:

Publisert: Endret:

Steg 1: Aktiver brukernavn og passord:

For å få brukernavn og passord til IT-tjenestene som UiS tilbyr, må du aktivere IT-brukeren din. Du vil motta en e-post når brukeren din er klar for aktivering. Til aktiveringen trenger du fødsels- og personnummer.

Du trenger brukernavn og passord for å logge på blant annet disse tjenestene: CanvasOffice 365 og e-post, trådløst nettverk (eduroam), student-pc og StudentWeb. 

Vi anbefaler at du aktiverer IT-kontoen din før du ankommer UiS. Får du problemer med aktiveringen kan du kontakte IT-servicedesk på it-hjelp@uis.no eller 51833000.

Klikk her for å starte aktiveringenSteg 2: Semesterregistrering og godkjenning av utdanningsplan i StudentWeb:

For å beholde studieplassen må du semesterregistrere deg/godkjenne utdanningsplanen innen 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret. Du kan logge deg inn på StudentWeb med brukernavn og passord fra steg 1 eller via ID-porten (f.eks. MinID eller BankID). Vi anbefaler å gjøre dette så snart som mulig.

Dagen etter du har semesterregistrert deg vil du få tilgang til dine emner i Canvas.

Klikk her for å logge inn på StudentWeb

 

Steg 3: Gjøre opp studentbetaling

Alle studenter må betale en avgift hvert semester. Du oppretter selv faktura på Studentweb under "betaling". Frist for studentbetaling er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Dersom du ikke gjør opp studentbetalingen vil du miste studieretten din.Steg 4: Semesterkvittering

Semesterkvitteringen er din bekreftelse på at du har betalt og registrert deg, og er også beviset på at du har et gyldig studentkort. Du kan laste ned semesterkvittering som app på din mobil. Appen heter Studentbevis og du finner den både i Google Play og i Appstore. Du må logge på appen med brukernavn og passord for å laste inn dine studentopplysninger. Hvis du ønsker semesterkvittering på papir i stedet, kan dette bestilles via Studentweb.Steg 5: Ordne studentkort

Når studentbetalingen er gjort opp, kan du bestille studentkort i studentekspedisjonen i Arne Rettedals hus. Legitimasjon og bevis på betaling må fremvises. I uke 33 til og med 35 produseres studentkort hver dag i tidsrommet kl. 09.00-15.00, ellers i studentekspedisjonens åpningstid.Steg 6: Tilgang til Canvas

Dagen etter du har semesterregistrert deg vil du få tilgang til dine emner i Canvas

Pålogging for Canvas

Steg 7: Timeplan

Timeplaner for studenter på campus Ullandhaug

Timeplaner for studenter på campus Bjergsted

Ved å søke på studentnummeret ditt kan du laste ned din personlige timeplan (etter at du har semesterregistrert deg). Studenter ved campus Ullandhaug kan reservere grupperom i TimeEdit eller Mazemap.

For kontakt med Timeplankontoret, send e-post til timeplan@uis.no

Studenter ved Fakultet for utøvende kunstfag i Bjergsted kan sende en e-post til bjergsted@uis.no

Steg 8: Lån og stipend fra Lånekassen

Det er først når studentbetaling er gjort opp og semesterregistrering er ordnet at lærestedet sender en bekreftelse til Lånekassen slik at du kan få utbetalt lån/stipend. Det er derfor i din egen interesse å gjøre dette så raskt som mulig.

Det er Statens lånekasse for utdanning som er ansvarlig for regelverket knyttet til utbetaling av lån og stipend. Dersom du har spørsmål om dette, må du ta kontakt med Lånekassen.

Steg 9: Meld deg på Fadderfestivalen

Ønsker du å delta på Fadderfestivalen så må du registrere deg. Det gjør du her. 

Nå er du klar for å komme i gang med studiene ved UiS! Lurer du på andre ting?

Behov for tilrettelegging

Hvis du har en funksjonsnedsettelse eller helseproblemer som fører til ulemper i studie- eller eksamenssituasjonen,  kan du kan du sende en henvendelse til tilrettelegging@uis.no. Les mer om tilrettelegging.

Godkjenning og innpass av utdanning fra en annen utdanningsinstitusjon

Har du tatt utdanning ved en annen utdanningsinstitusjon, og ønsker godkjenning og innpass for denne som del av utdanningen din ved UiS? I så fall må du søke om dette.Andre spørsmål:

Bolig: Informasjon om hvordan du kan gå frem for å finne bolig

Transport og parkering: Informasjon om hvordan du finner frem på Campus Ullandhaug