Hopp til hovedinnhold

– Som å komme hjem

Toril Nag er ny leder for fakultetsstyret ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Publisert: Endret:

Toril Nag i Lyse
Toril Nag er ny styreleder ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Konserndirektør Toril Nag har ansvaret for forretningsområde tele/teknologi i Lyse.

– Jeg gleder meg til å sammen med styret og fakultetsledelsen fastsette og følge opp ambisiøse mål og prioriteringer for fakultetet, sier den nye styrelederen.



Hun fremhever nødvendigheten i å få flere til å velge teknologiske fag:

– Norge sliter generelt med at for få velger tekniske og naturvitenskapelige studier. Å få delta i utformingen av dette fakultetet ved Universitetet i Stavanger er jo et drømmeverv, og jeg er takknemlig for tilliten, sier hun.



Nag går inn i rollen som styreleder på et åremål som går ut 31. juli 2021, og tar dermed vervet på strak arm.



Kommer hjem

– Det føles jo litt som å komme hjem – på flere måter. Jeg tok de tre første årene av min sivilingeniørutdannelse her ved dette fakultetet – og gleder meg nå til å gå i gangene i en helt annen rolle. For en teknolog som meg er det jo også definitivt hjemme å være på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, sier Nag.



Neste styremøte er planlagt 31. mars, noe Nag ser fram til.

– Jeg har ennå ikke møtt resten av styret – og det gleder jeg meg til. Sammen skal vi jobbe for at utdanningene ved fakultetet får best mulig rammebetingelser for vekst i årene framover, sier hun.



Nag har stor tro på arbeidet som blir gjort ved fakultetet:

– Vi vet at Norge og regionen trenger kompetansen fakultetet produserer – vi skulle gjerne tiltrukket oss enda flere studenter. Det er flere ting som skal til for å få til det, og vi må jobbe målrettet med dette framover, avslutter hun.



Unik kompetanse

Dekan Øystein Lund Bø er veldig glad for å ha fått Toril Nag som styreleder:

– Hun har en unik kompetanse som gjør henne til en utmerket styreleder. Med en sterk faglig bakgrunn og en god dose drivkraft er hun perfekt i rollen, sier han.



Han ser fram til et tett samarbeid i tiden fremover.

– Vi står overfor flere utfordringer både knyttet til egne studier og forskningsaktivitet og til de store endringer i samfunnet rundt oss som vil også påvirker oss på fakultetet. Vi må evne å tiltrekke oss nye studenter og å kunne tilpasse oss et samfunn i endring. Med Toril som styreleder har vi gode forutsetninger for å klare det, sier han.

Tekst: Mari Løvås

Foto: Lyse

Publisert 04.02.2020