Hopp til hovedinnhold

Måltid med nye venskap

Ein gong i semesteret inviterer «Friends & Foods» ved Institutt for sosialfag til matlaging og sosialt samvær. Kvar gong står eit nytt land på menyen.

Publisert: Endret:

Fyrste gong publisert august 2019. Tekst: Karoline Reilstad

– Mykje felles

Gjennom å lage mat saman og dele eit måltid, er målet å fremme sosialt samvær blant studentane ved instituttet og bidra til nye venskap.

– Alle har eit forhold til mat. Når me lager mat og et saman, blir me godt kjent, seier Samita Wilson. Ho er stipendiat ved Institutt for sosialfag og koordinerer «Friends&Foods» saman med ei studentgruppe.

Kvar gong er ein student utpeika til frivillig «sjefskokk», og han eller ho lagar mat frå sitt heimland. Andre studentar frå instituttet blir inviterte til å vere med på matlaginga for å lære, og på sjølve måltidet.

– Når me lagar mat, oppdagar me at mykje er likt. Fleire land har liknande rettar, med ulike namn. Det er kjekt å sjå at me har mykje felles, seier ho.

Så langt har dei arrangert to kveldar med «Friends&Food». Den eine gongen med mat frå Afghanistan, og den andre med mat frå Polen.

I tillegg til mat, er det kvar gong quiz om landet dei har mat ifrå. Quizen er både sosial og lærerik, kor lag må samarbeide for å finne rette svar.

– I tillegg til mat, kan ein lære mykje om eit land ein ikkje visste så mykje om frå før. Det er og ein sin moglegheit til å prøve nye rettar, spesielt om ein er lei av å lage den same maten, seier Wilson.

Ikkje berre for internasjonale

Tilbodet er hovudsakleg for bachelorstudentar ved Institutt for sosialfag. Wilson understrekar at både nasjonale og internasjonale studentar ved instituttet er velkomne.

– Studentar frå andre stader i Noreg kan òg vere på leit etter vener eller noko å snakke med, seier ho.

«Food and friends» er ein del av prosjektet «Det lille ekstra» ved Institutt for sosialfag. Målet er bidra til at internasjonale studentar finn seg betre til rette ved instiuttet. Blant anna er det i prosjektet studentassistentar og ekstra akademisk støtte. F&F er den sosiale delen.

Neste arrangement blir gjort kjent på Canvas. Du kan og følge «Friends & Food» på Facebook og Instagram. I tillegg til støtte frå instituttet, er dei takksame for at dei har fått låne kjøkkenet på Norsk Hotellhøgskole.

Studentliv i Stavanger

Er Stavanger en studentby - eller en by med studenter?

Stavanger kommune trenger innspill fra deg som er student for å videreutvikle Stavanger til å bli en enda bedre studentb...

Som å bo i et stort hotellrom

Økonomistudent Mohammed Abdullah Hassan fikk lørdag storslått besøk i den nye leiligheten sin, da det var offisiell åpni...

Slik har UiS-studentene det i 2022

Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) viser økende forskjeller på det psykiske plan for UiS-studentene. Fler...

En av tre studenter har alvorlige psykiske plager

35 prosent av norske studenter opplever alvorlige psykiske plager, viser Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHo...

Hva har skjedd siden forrige helse- og trivselsundersøkelse?

Her kan du lese om studentaktiviteter ved UiS og hva som er gjort siden forrige SHoT-undersøkelse.

ENTEK

Linjeforeningen ENTEK representerer petroleum-, geologi- og batteriingeniørene ved Universitetet i Stavanger.

Fikk unik erfaring med internasjonal masteroppgave

Marta Obi samarbeidet med studenter fra Sverige og Italia da hun skrev masteroppgaven sin. University ga henne nye ...

Tekna Student UiS

Et verv eller medlemskap i Tekna betyr gull på CV'en og er gull å ha i studietiden!

10 kjappe spørsmål til StOr-leder Sara

Er du student ved UiS? Da bør du bli litt kjent med StOr-leder Sara. Hun jobber nemlig for at du - og drøye 12 000 andre...

Velkommen til Universitetet i Stavanger!

Offisiell semesteråpning 15. august 2022. Beharie kommer – kommer du?

Mitt favorittsted

Våre studenter og ansatte forteller om sitt favorittsted i regionen eller på campus og gir gode tips til hvor din neste ...

Ingrid er medic i Stillehavet

Min sommerjobb: Paramedisinstudent Ingrid Arnesen jobber som medic på Statsraad Lehmkuhl i sommer. I Stillehavet!

Naturkveld på Arkeologisk museum: Hvordan løser vi klimakrisen uten å forverre naturkrisen?

UiS og Norsk klimastiftelse inviterer til åpent kveldsmøte: En samtale om hvordan vi kan løse klimakrisen og naturkrisen...

Møt en av våre studenter

Daniel studerer datateknologi og vil jobbe med romfart.

Gode jobbmuligheter etter biologisk kjemi-studie

– En bachelor i biologisk kjemi ved UiS gir deg mulighet til å knytte gode kontakter i løpet av studiet og gir deg mange...

Anne vil jobbe med kreftforskning

– Med en stilling som kreftforsker får jeg muligheten til å forstå mer av dette store verdensproblemet, og kanskje kan j...

Magnus studerer biologisk kjemi og er leder for linjeforeningen Kjemi i Stavanger

- Linjeforeningen er en plattform for å bli kjent med hverandre.

AKSEL - Linjeforeningene for Maskin & Offshore ved UiS

AKSEL er en aktiv linjeforening som jobber for et bedre studentmiljø for alle Maskin- og marin/offshore studenter på UiS...

Henrik likte dei engasjerte faglærararane

Den ferske generalsekretæren i Senterungdommen les islandske aviser for å halde språkkunnskapane ved like.

– Lab-arbeid er kjekt!

Møt Eirik Midbøe Lunde, lektorstudent med lidenskap for formidling av realfag.

Studentfestivalen Ugå 2022

14.-20. mars brakar det laus med UGÅ i Stavanger! UGÅ er stavangerstudentane sin eigen festival.

Don't miss Language cafés at the library!

Drop by the Ullandhaug library to practice your Norwegian with native Norwegian speaker.

Sjå korleis Ullandhaug campus skal bli grønare!

Universitetet i Stavanger tenkjer grønt og har store planar for korleis morgondagens universitet skal sjå ut. Om nokre å...

Brenner for fagdiskusjoner

- Allerede første semester kan jeg ta ny kunnskap fra masteren i bruk på jobb. Magnus Johannessen (32) er en Sola-gutt s...

- Vi trenger alle typer menn i barnehagene

Jonas tar er snart ferdig utdannet barnehagelærer og vil gjerne ha flere mannlige kollegaer når han kommer ut i jobb.

- Gleder meg til å reise på utveksling!

Ghada tror at det å dra på utveksling ikke bare gir bedre engelsk-kunnskaper, men også at det vil gjøre henne mer forber...

Bruker den nye kompetansen på jobb hver dag

Bjørg Oltedal (32) er fra Ogna og tar master i barnehagevitenskap.

Deler erfaringer og får inspirasjon fra medstudenter

Silje Vignes Flesjå (43) er fra Finnøy i Ryfylke og holder på med en master i barnehagevitenskap.

- Ta ansvar for egen studiehverdag

Det er det klareste studierådet engelskstudent Birna Rut Arnadottir har å gi.

- Gleder meg til en jobb der ingen dager er like

Anav Patial Sivertsen ble overrasket over hvor bra og intimt studentmiljøet er i Stavanger da han flyttet hit, og liker ...

Alle nye barnehagelærerstudenter får en mentor

Hjelper studentene i gang slik at de raskt mestrer overgangen fra videregående til universitet.

Ingebjørg vil bli lærer i ungdomsskolen

28-åringen fra Stavanger er i gang med sitt femte og siste år som grunnskolelærerstudent. Hun har valgt norsk som sitt m...

BaTo

Linjeforeningen til Bachelor i toll, vareførsel og grensekontroll ved Universitetet i Stavanger.