Bli med på verdens største dugnad!

Søndag 24. oktober 2021 kl. 15:00-18:00,
I ditt nabolag,
gå til blimed.no.

TV-aksjonen har behov for 6000 bøssebærere i Rogaland, og trenger deg som bøssebærer. Registrér deg på: www.blimed.no. Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap.

Publisert: Endret:

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Gjennom årets TV-aksjon skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid!

I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 24. oktober. Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Koronapandemien har gjort det verre: Når familier mister inntekt og skoler stenger, øker risikoen for at jenter giftes bort. De står nå i fare for å måtte slutte på skolen, og bli giftet bort og gravide før kroppene deres er klare for det. Koronapandemien kan føre til at ytterligere 10 millioner giftes bort innen 2030.

TV-aksjonen skal bidra til at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Bli bøssebærer!

100.000 bøssebærere over hele Norge skal banke på 2,5 millioner dører søndag 24. oktober! I tillegg skal over 7000 fantastiske frivillige jobbe for å mobilisere bøssebærere og organisere TV-aksjonen lokalt. Ved å gi litt av din tid bidrar du til å gjøre verden til et bedre sted.

Få med familie, venner, kolleger til å gå med bøsse søndag 24. oktober. I år er det en ekstra glede at vi igjen kan møtes ansikt til ansikt og endelig gå som bøssebærer igjen. Du kan registrere deg som bøssebærer på blimed.no. Det vil også være mulig å opprette en digital bøsse.

Hvis du har konkrete spørsmål rundt det å være bøssebærer, ta kontakt med fylkesaksjonslederen i ditt fylke. Kontaktinformasjon finner du her.

Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om å være bøssebærer og om digitale bøsser.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort.

Du kan gjøre en forskjell - bli bøssebærer!