Innføring i kunstnerisk utviklingsarbeid (BDA875)

Innføring i kunstnerisk utviklingsarbeid.

Kunstnerisk utviklingsarbeid er likestilt med forskning i Lov om universiteter og høgskoler. I dette emnet får studenten innføring i hva kunstnerisk utviklingsarbeid kan være. Emnet inneholder en innføring i kunstnerisk utviklingsarbeid,historisk, men også med presentasjoner av forskjellige kunstnere og hvordan de undersøker eget kunstverk og egne kunstneriske prosesser. Etter endt gjennomføring av emnet skal studenten ha fått kjennskap til hva kunstnerisk utviklingsarbeid kan være og også ha tilegnet seg noen grunnleggende metoder som de kan bruke i eget arbeid. Studenten får muligheten til å bruke sin kunnskap fra dette emnet inn i emnet Formidling III.


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2023-2024

Fakta

Emnekode

BDA875

Versjon

1

Vekting (stp)

5

Semester undervisningsstart

Vår

Antall semestre

1

Vurderingssemester

Vår

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Innføring i kunstnerisk utviklingsarbeid, gjennom kunstnermøter og praksis.

Innføring i Program for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Merknad. I formidling III får studenten bruke metoder og erfaringer fra emnet Kunstnerisk utviklingarbeid inn i det praktiske arbeidet med sin solo i uterom.

Dette emnet i kunstnerisk utviklingsarbeid er knyttet til den enkeltes student erfaring som utøver i Formidling III. Etter endt koreografisk prosess fordyper studentene seg i utvalgte erfaringer fra prosessen med koreografene og ved hjelp av redskaper fra emnet «Innføring i kunstnerisk utviklingsarbeid» får studentene mulighet til å reflektere over sin egen praksis og utvikle sin utøverkunnskap.

Læringsutbytte

Kunnskap

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • ha kjennskap til hva kunstnerisk utviklingsarbeid er og tilegne seg metoder som har relevans for dansekunstneren.
  • ha kjennskap til hvordan utvalgte kunstnere i sitt kunstneriske utviklingsarbeid arbeider med metodologi, etikk og teoretisk perspektiv.

Ferdigheter

Etter gjennomført emne skal studenten kunne:

  • bruke utvalgte metoder fra kunstnerisk utviklingsarbeid i undersøkelse av eget kunstnerisk arbeid.

Generell kunnskap

Etter gjennomført emne skal studenten kunne

  • redegjøre for forskjellen mellom kunstnerisk arbeid, kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning.
  • bruke noen redskaper fra emnet i videre kunstnerisk arbeid..

Forkunnskapskrav

Ingen

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Skriftlig hjemmeeksamen 1/1 Bestått/ Ikke bestått

Vilkår for å gå opp til eksamen/vurdering

Obligatorisk fremmøte i hh til UKs fraværsreglement.

Arbeidsformer

Emnet undervises i bolker og/eller ukentlig. Videre er emnet knyttet til Formidling III hvor studenten vår mulighet til å se tilbake på sin kunstneriske prosess og hvor en gjennom innføring i forskjellige metoder får hjelp til å finne et forskningsfokus tilknyttet individuell utøving og også den kollektive, koreografiske prosessen, dette utvikles gjennom samtaler og forelesninger. Studentene får innblikk i hvordan PhD stipendiater og ansatte ved fakultetet arbeider med kunstnerisk utviklingsarbeid. I disse kunstermøtene får studentene innblikk i hvordan den enkelte arbeider med metodologiske perspektiver, etikk og teori i tilknytning til KU.

Emnet legger vekt på en kollektiv undervisningsform hvor en er undersøkende og aktiv.

Hovedarbeidskrav er en installasjon hvor den enkelte student får utvikle et "refleksjonsverk". Emnet gir innføring i forskjellige måter å dokumentere kroppslig kunnskap, dette er en sentral del av arbeidsformen.

Obligatorisk oppmøte, se beskrivelse av dette under generelt om studiet i starten på planen. Individuell og gruppe arbeid underveis tilknyttet forelesninger.

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto